Sc Elim geeft de punten cadeau aan SVBO.

Elim – Op deze historische zaterdagmiddag werd de laatste thuiswedstrijd op het hoofdveld gespeeld. Niet dat sc Elim uit de competitie stapt maar door grootste plannen van de gemeente moest het oude hoofdveld opgeofferd worden voor woningbouw. Veel supporters en spelers zullen met weemoed terugkijken na lang vervlogen tijden. Meer dan 500 wedstrijden werden hier door de eerste selectie opgespeeld, waarbij geschiedenis in het amateurvoetbal met huzarenstukjes werden geschreven. Inmiddels is er een nieuw hoofdveld, compleet met sproei-installatie, aangelegd en geschikt bevonden door de gemeente om erop te mogen spelen. Wat er met de oude middenstip gebeurd blijft voorlopig een vraagteken. De volgende thuiswedstrijd tegen FC Assen zal dan ook de openingswedstrijd zijn, waarna de volgende thuiswedstrijd tegen de FC Rebellen er één zal zijn met oud-spelers uit de eredivisie. Kaarten hiervoor schijnen nog verkrijgbaar te zijn bij de secretaris.

Gebrand op winst
Nu weer over tot de orde van de middag. Elim wat vorige week een slecht resultaat boekte bij buurman SCN was er op gebrand deze wedstrijd te winnen. Door blessures, ziekte en kaarten kon trainer Sikkes echter niet beschikken over een compleet elftal en moest hij jeugdspelers L .Tangenberg en J. Gritter op de bank plaats laten nemen. Sc Elim liet zich het eerste kwartier duidelijk zien en keeper van Vilsteren zag een ware rode storm op zich af komen. In de 15de minuut was het dan ook aanvoerder Boertien die met een fraaie kopbal hem wist te verschalken (1-0). Maar lang zou de vreugde niet duren want de gelijkmaker (1-1) van J. Zwiers lag er snel in nadat eerst N. Wessels een waarschuwingsschot had gegeven. Halverwege deze helft was het keeper Smit die redding moest brengen uit een vrije trap van B. Haitel en schoot dezelfde speler even later nipt naast.

SVBO ruikt kansen
Het was SVBO dat kansen rook om met een voorsprong voor rust de kleedkamers op te zoeken. Maar met een goede voorzet van middenvelder R. Koekoek had spits P. Kroezen de stand anders moeten beslissen. Van dichtbij wist hji zijn schoen niet tegen het leer aan te krijgen. Een overtreding van verdediger M. Koops werd door scheidsrechter H. Broer bestraft met de eerste gele kaart deze middag. Een hard schot van J. Scholtens kon door keeper Smit tot corner worden verwerkt en was het SVBO dat de betere kansen kreeg. Uit een corner was het M. Koops die nog een kans kreeg maar hij miste op een haar na de bal. Aanvoerder W. Boertien zag zijn bal uit de rebound vanuit een vrije trap ook voor langs draaien en zo werd er met een gelijk stand de warme kleedkamer opgezocht.

Lelijke blessure
Na de rust was het D. Diphoorn die probeerde met een afstand keeper van Vilsteren te verschalken maar hij zag zijn bal net over gaan. Een ongelukkige val op de bal met een SVBO-er van R. Koekoek bracht een blessure met zich mee die niet in het veld behandeld kon worden. Het lachen zou hem deze dagen wel vergaan want achteraf bleek het een gekneusde of misschien zelfs wel gebroken rib te zijn. Nader doktersonderzoek zou het moeten uitwijzen. Hij moest dan ook het veld verlaten voor invaller E. Njagul. Een forse overtreding van T. Jeuring op T. ten Oever bleef onbestraft maar leverde wel de eerste vrije trap op in deze helft. Uit een corner was P. Kroezen weer dichtbij een score maar de SVBO keeper liet zien waarvoor hij op deze positie stond en maakte de volgende corner. Een geplaatst afstandsschot van S. Doldersum ging strak over de deklat. In deze fase verruwde de wedstrijd enigszins en kregen de teams vrije trappen over en weer. Een vrije trap van D. Doldersum kon ternauwernood door de keeper worden overgetikt.

Oude voetbalwet
De bal wilde er weer niet in en dat gaat de oude voetbalwet in werking treden. Als je het zelf niet doet dan doet de tegenstander het wel. En zo waar het gebeurde in de 69ste minuut. Na een snelle uitval was het B. Haitel die met een hard schot keeper Smit wist te verschalken (1-2). SVBO kreeg het heft in handen en werd meerdere keren terecht voor buitenspel teruggefloten, maar na een mooie voorzet van Haitel kon niet worden voorkomen dat S. Wolbers de bal volop op de pantoffel nam en snoeihard en onhoudbaar binnen schoot (1-3). Hierna lag de 1-4 snel binnen dachten de gasten maar scheidsrechter Broer dacht hier anders over en gaf een vrije trap aan sc Elim. Hierna volgende de nodige wissels aan beide zijden en moest zelf ook nog de bal gewisseld worden omdat deze te zacht zou zijn. De vreemde goal van S. Wolbers (1-4) die rook naar buitenspel

vlak voor tijd deed er uiteindelijk niet meer toe en sc Elim bleef met lege handen achter en gaf de punten mee aan SVBO. Volgende week speelt sc Elim uit in de Ganzenstand tegen CSVC.