Elim – Lezen is belangrijk voor mensen en hun persoonlijke ontwikkeling, zo benadrukte burgemeester Loohuis in zijn openingstoespraak. Er was veel belangstelling en deze bleek niet alleen uit de grote hoeveelheid bezoekers, maar ook uit de vele ingezonden kleurplaten. De oudste winnaar is Jan Fieten 84 jaar uit Seniorencomplex De Wiekswal, vanwege zijn ziekte heeft zijn vriendin Geesje Schonewille Dekker zijn prijs in ontvangst genomen. Kleuren is weer in voor jong en oud. Alle aanwezigen waren enthousiast en bewonderden de inzet van de vrijwilligers die dit mogelijk gemaakt hebben. De bibliotheek zag er gelikt uit en wat het belangrijkste is, vol met boeken. De eigen boeken, geschonken door velen van u hebben overduidelijk de overhand. Het is beslist de moeite waard om zaterdag eens een bezoekje te brengen aan de bibliotheek.

Elim - De hond krijgt een lekker bot, de kat een speeltje en voor de eendjes in het park is er brood. De cavia mag mee naar school… Maar dat is niet het enige: actiegroepen vragen op deze dag aandacht voor dieren die worden verwaarloosd, mishandeld of commercieel worden uitgebuit. Overal ter wereld wordt stilgestaan bij de rechten van de dieren. Met Dierendag is het feest voor alle dieren! In Elim vierden we dierendag op 3 in plaats van 4 oktober. De reden is dat 4 oktober dit jaar op zondag valt. De Kinderen van Elim mochten met hun huisdieren en knuffels naar Speeltuin Kindervreugd komen. Daar werden de levende dieren gekeurd door een deskundige jury. De knuffel-dokter, Henk Groote, keurde de knuffels en dat deed hij vol overgave en enthousiasme. Zo was er ter afsluiting van het speeltuinseizoen 2015 een feestelijke dierendag en veel vertier en vermaak in Elim.

Elim – Ons beste importproduct is wel onze trots “Het Elimse Bloemencorso”. Jaar op jaar weet dit corso zichzelf te overtreffen en dat is echt uniek. Door saamhorigheid en de vele enthousiaste vrijwilligers en natuurlijk de wagenbouwers is dit prachtige corso tot stand gekomen. Het was al weer het 45e bloemencorso. Het is op geen enkel tijdstip in het jaar zo druk als met ons bloemencorso en daar zijn we natuurlijk erg trots op. We blijven het dus zeggen “Het Bloemencorso Elim is de kroon op de Elimse feestweek”.

Elim – Het is een grote groep bijna jaarlijks terugkerende kaarters die op de Klaverjassen en Jokeren afkomen tijdens de feestweek Elim. Het is rustig ontspannen en gezellig kaarten, met kans op leuke prijzen. Bekijk het filmpje, wat meer weer geeft dan wat voor schrijven dan ook.