Gevaren SCNieuwleusen (4-1) – Nadat het kunstgrasveld door vrijwilligers was vrijgemaakt van de gevallen sneeuw kon scheidsrechter B. Kaya uit Lelystad de aftrap fluiten voor de thuisploeg. De nummer 3 van de ranglijst moest het vanmiddag doen zonder topscoorder R. Vink, maar ook bij sc Elim zit de blessureboeg goed gevuld. Onder prima weersomstandigheden met een stralend zonnetje nam vanaf de aftrap de thuisploeg het heft in handen. Nieuwleusen kreeg al snel de bal op de stip en scoorde de 1-0. Al snel na een counteruitval maakte M. Doldersum de gelijkmaker. Een van richting veranderde vrije bal leverde na een half uur spelen, de 2-1 op. Na de rust kwam Elim ongewijzigd uit de kleedkamer maar het kwam verder niet tot scoren toe ondanks meerdere wissels later in het spel. De tegenstander wist het net nog twee keer te laten bollen uit een standaardsituatie en een uitgespeelde bal. Het trok zo de overwinning na zich toe. Volgende week speelt Elim thuis tegen directe concurrent Den Ham en moet het proberen om uit directe degradatiezorgen te komen.

Snelle voorsprong thuisploeg

Al binnen 5 minuten kreeg aanvoerder Meijerink een geweldige kans om te scoren maar hij zag zijn schot overgaan. Een volgende aanval van Vasse werd volgens de scheidsrechter onreglementair door aanvoerder Boertien gestopt, waar hij waarschijnlijk de bal speelde. De gegeven penalty werd door Meijerink genadeloos hard binnen geschoten (1-0). Een snel uitgevoerde counter leverde voor M. Doldersum de gelijkmaker op nadat hij de bal tussen de benen door van keeper Hoogenkamp had gespeeld (1-1). Hierna volgende enkele buitenspelsituaties aan beide zijden maar die waren vooral voor het thuispubliek discutabel. Een duw in de rug van Brinkman leverde hem een vrije trap op buiten het zestien metergebied.

Van richting veranderd

De ingeschoten bal werd door aanvoerder Meijerink van richting veranderd en zo stond er weer een voorsprong voor Nieuwleusen op het scorebord (2-1). Een mistrap van keeper Smit leverde bijna een 3de goal voor de thuisploeg op maar gelukkig kon hij op tijd zijn fout herstellen. Een schot van D. Doldersum na een assist van zijn broer Mike leverde een kansje op maar keeper Hoogenkamp was goed bij de les. Uit een corner in de extra tijd was het M. Koops die de bal nipt naast kopte. Scheidsrechter Kaya vond het wel goed zo en floot direct af voor de warme kleedkamers.

Ongewijzigde opstelling

Na de rust kwam Elim ongewijzigd uit de kleedkamer waar menig supporter een andere opstelling had verwacht. Het was D. Doldersum die een grote kans, na een foute uittrap van de keeper, kreeg. Hij schoot de bal echter wild en hoog over de goal. Een afstandsschot van Evenboer aan de andere zijde kon simpel door Smit worden gekeerd en het schot van Koobs zag hij voorlangs gaan. Na ruim een kwartier spelen kreeg Nieuwleusen haar 2de vrije trap te nemen in deze helft. Ook nu weer plaatste Brinkman zich achter de bal en hetzelfde scenario ging nog een keer op.

In de herhaling

Aanvoerder Meijerink wist de bal weer van richting te veranderen en keeper Smit kon de bal uit het net vissen (3-1). Hierna gaf trainer Elzinga enkele bankzitters de kans om hun voetbalkunsten te laten zien. Dit deed vooral R. in ’t Veld niet onverdienstelijk. Sc Elim kreeg enkele corners te nemen maar deze konden vrij simpel door de Nieuwleuser verdediging worden weggewerkt. Hierna greep trainer Sikkes in en werden Mike en Senn Doldersum gewisseld. Een vrije bal voor sc Elim werd door invaller Klomp naast gekopt. Twee opeenvolgende corners genomen door Koobs konden door de goed keepende keeper Smit worden weggestompt en de derde werd door Bollemaat overgekopt. Er werd aan beide zijden nog flink gewisseld maar baten mocht het niet.

Degradatiespook op de loer

Sc Elim kwam er niet echt aan te pas deze middag en moest lijdend toezien dat er in de blessuretijd nog werd gescoord door de Raad (4-1). Sc Elim bewees hier zichzelf geen goede dienst mee en moet uitkijken dat het niet verder in de gevarenzone komt van rechtstreekse degradatie. Volgende week speelt het in een thuiswedstrijd een 6 puntenduel tegen directe concurrent Den Ham.

Wedstrijdverloop.

sv Nieuwleusen – sc Elim  2-1 (4-1).

Scoreverloop:  12. R. Meijerink  (1-0), 24. M. Doldersum (1-1), 30. R. Meijerink (2-1), 60. R. Meijerink (3-1) en 90+ L. de Raad (4-1).

Scheidsrechter:  B. Kaya uit Lelystad.

Gele kaarten: 0.

Rode kaarten: 0.

Toeschouwers: 250.

Man of the match: W. Boertien.                                                                                                       

Opstelling sc Elim:

Basis: R. Smit, S. Doldersum (66. H. Klomp), M. Koops, W. Boertien, B. Koops (84. R. Koekoek), J. Doldersum, Y. Benjamins, D. Diphoorn, J. Benjamins, D. Doldersum (70. L. Fidom) en M. Doldersum (66. J. Gritter).

Wissels:  L. Fidom, J. Gritter, H. Klomp, R. Koekoek en G. Lunenborg.

Pin It