The Country Trailband 002Op zondag 5 februari 2023 houdt de IEC een zangdienst in de Grote Kerk aan de Grote Kerkstraat 40 in Hoogeveen met The Country Trailband. Deze band is landelijk bekend en is regelmatig via de radio te horen en ook op de televisie te zien. Er is veel samenzang met de band met bekende liederen. Er worden wel twee collectes gehouden voor de onkosten. Namens de IEC- Hoogeveen bent U van harte welkom en neem familie, vrienden, buren en kennissen ook mee.

 De Country Trail Band is ontstaan in 1986 en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een van de toonaangevende bands op het gebied van christian country in Europa. De band maakte vier CD’s, deed een TV-special voor de EO en was vele malen te horen via de radio. In 1995 maakte de Country Trail Band een toernee door Amerika met als hoogtepunt een optreden op de Grand Ole Opry in Nashville. Tevens maakte de groep tijdens deze toer een album met het Amerikaanse duo Nathan & Susan Forrister en deed een TV-show voor het station Channel 38 in Chicago. De Country Trail Band fungeerde diverse malen als begeleidingsband voor George Hamilton IV en toerde ook met Ken Holloway. In Nederland werkte de groep samen met artiesten als Thirza, Thecla Rutting, Debbie Lee, Esther Tims en Harry en Marijke Govers. In de zomer van 2001 toerde de groep in Oostenrijk en Tsjechië. De Country Trail Band brengt een breed repertoire met zowel eigen werk als bekende Amerikaanse christian country songs.

De groep brengt een avondvullend programma, niet alleen voor concerten in kerken, maar ook voor optredens op countryfestivals, campings, etc. Daarnaast wordt The Country Trail veel gevraagd om mee te werken aan kerkdiensten. In de afgelopen twee jaar maakte de groep twee Nederlandstalige CD-projecten omdat vooral tijdens optredens in kerken er veel vraag is naar liedteksten in de eigen taal. In het voorjaar van 2001 verscheen de CD ‘Iets dichterbij’ met allemaal eigen songs van Wim Pols. Begin 2002 verscheen de CD ‘Tel uw zegeningen’ met liederen uit de bundels van Johannes de Heer en Glorieklokken, uitgevoerd in countrystijl. Esther Tims, Thecla Rutting, Harry en Marijke Govers en Wilma Meeuwis zorgden voor vocale gastbijdragen op dit album. Beide albums kregen veel aandacht via de radio. In juni 2003 is de nieuwste Country Trail Band CD uitgebracht: 'Labour of Love', dit keer weer met Engelstalig countrygospelrepertoire. De groep bestaat uit: - Ruud van de Meeberg: drums en vocals - Hans Steeds: basgitaar en vocals - Marcel Langeland: sologitaargitaar - Astrid Langeland: zang - Johnny Holman: pedal steelgitaar - Wim Pols: ritmegitaar en vocals.

The Country Trail Band Holl.veld 3 002

Pin It