ball 157860 640Almelo – Afgelopen zaterdag werd er gespeeld in de schaduw van het grote Hercales stadion. In een gelijk opgaande strijd met kansen over en weer werd er in de eerste helft niet gescoord. In de 2de helft had sc Elim in de beginfase de betere kansen maar vergat het te scoren. Als jezelf niet scoort doet de tegenstander het wel is een oude voetbalwet die toen weer in werking ging. Met 2 doelpunten in korte tijd door Hendriks en invaller Gwinner in het laatste half uur trok Oranje Nassau de wedstrijd naar zich toe en mocht Klomp de eretreffer nog scoren ver in de extra, extra tijd. Volgende week speelt Elim haar laatste thuiswedstrijd dit jaar tegen de Vroomshoopse Boys.

Gelijk opgaande strijd

In het begin van de wedstrijd was er een ware aanvalsdrift op de Elim goalie Lunenborg maar hij wist ook deze keer zich weer staande te houden. Met een schot over van aanvoerder Ponsteen en Sandikci die alleen op hem afkwam hield hij zijn doel schoon. Het volgende schot van de aanvoerder was wel raak maar deze werd voor buitenspel terug gefloten. Een schot van D. Doldersum zorgde ervoor dat keeper te Riet gestrekt naar de hoek moest ála Noppert en de eerste corner weg moest geven. Oranje Nassau kreeg meerdere corners te nemen en de meeste gevaarlijke kwam voort uit een schot van Koksu en uit de rebound schoot Ponsteen hard voorlangs. Ook Sandikci zag zijn schot uit de draai net langs de paal gaan en een vrije trap ineens van Koksu werd ook deze keer weer door keeper Lunenborg goed gegrepen. Een vrije trap genomen door aanvoerder Benjamins leverde helaas niets op.

Tegenstander neemt meer initiatief

Het gevaar kwam meer weg bij Oranje Nassau uit de volgende vrije trap van Ponsteen op de rand van het 16 metergebied. Hij legde de bal bijna perfect op het hoofd van Hindriks maar deze kopte nog naast. Hij verstapte zich hierbij en moest voor een lichte blessure worden behandeld. Scheidsrechter Kootwijk liet op het middenveld eerst goed doorspelen na een overtreding op Cetin, maar floot uiteindelijk het voordeel weg. Een vrije trap voor Elim werd te snel genomen en zo was dit buitenkansje om tot scoren te komen alweer snel verkeken. Een duw in de rug van Doldersum bezorgde Voort een eerste gele kaart op vlak voor de rust. De vrije trap hieruit ging hoog over. Een laatste actie in deze helft van Hindriks werd net weer naast gekopt. Met een brilstand op het scorebord werden de warme kleedkamers opgezocht.

Elim laat kansen liggen

In de beginfase kwam Elim wat gretiger uit de kleedkamer en was het Diphoorn die 2 kansen kreeg om te scoren maar hij zag zijn bal bij het laatste schot bijna op de voortrazende auto’s terecht komen buiten het sportpark. Een volgende kopbal van M. Koops uit de eerste corner in deze helft  zagen de meegereisde supporters overgaan. Onze linkervleugelspits Bos deed vandaag weer uitstekend mee en zag zijn afgemeten voorzet door Benjamins naast geschoten. In deze fase was Elim de bovenliggend partij en had het deze middag de score moeten openen maar het zat vanmiddag niet mee, al was de klok ruim 5 minuten te laat was gestart. In een vlaag van verstandsverbijstering liep Koksu tegen de volgende gele kaart op na te veel praten tegen de scheidsrechter. Een aanvaller liep weg uit de rug van B. Koops en deze kon een afgemeten voorzet geven op Hindriks. Deze wist uiteindelijk met het hoofd de score te openen (1-0). Een assist van Koksu werd door Sandikci tegendraads naast gekopt waar anders Lunenborg geen schijn van kans had gehad.

Keeper houdt zicht staande

Oranje Nassau voerde de druk wat meer op en Lunenborg moest weer in een 1 op 1-situatie tegen Sandikci redding brengen. Ook in de volgende situatie stond hij zijn mannetje want waar de grensrechter aan buitenspel dacht liet de scheidsrechter doorspelen. Hier keerde hij de bal van Hindriks die vervolgens door trainer Giesen werd gewisseld voor Sahin. Een steekbal van d. Doldersum werd te laat gegeven aan zijn broer J. Doldersum want anders had er zo maar de gelijkmaker in gezeten. De corner hieruit werd door M. Koops weer over gekopt. In de slotfase werd en van beide zijden flink gewisseld en bleef het ongemeen spannend wie zou scoren. Vlak voor tijd was het invaller Gwinner die met zijn harde afstandsschot, onzichtbaar voor keeper Lunenborg, de 2-0 liet aantekenen voor de thuisploeg. Elim probeerde toch van de hatelijke nul af te komen en kreeg daardoor meerdere vrije trappen om te nemen. Een voorzet van Bos ging te hard voorlangs zodat invaller Klomp er net niet bij kon komen. In de volgende aanval was het wel raak en kon hij via de binnenkant van de paal de eretreffer scoren. In de laatste aanval van deze wedstrijd liep de hardwerkende M. Koops nog  ongelukkig tegen een gele kaart aan. Doordat vergeten was de klok op het scorebord op tijd te starten werd er bijna, gelijk het WK, 10 minuten extra tijd bijgetrokken door de goed leidende scheidsrechter. Na afloop was menig supporter hiervan zo onder de indruk dat erbij vertrek huiswaarts een deel over het fietspad werd gereden. Volgende week speelt sc Elim haar laatste thuiswedstrijd dit jaar tegen de sterk gedachte tegenstander Vroomshoopse Boys.

Wedstrijdverloop.

Oranje Nassau - sc Elim 2-1 (0-0).

Scoreverloop: 61. 1-0 T. Hendriks, 89. 2-0, C. Gwinner, 90+ 2-1 H. Klomp.

Scheidsrechter:  P.H.G. van Kootwijk.

Gele kaarten: 4.

Rode kaarten: 0.

Toeschouwers: 100.

Man of the match: G. Lunenborg.

Opstelling sc Elim:

Basis:  G. Lunenborg, S. Doldersum, M. Koops, E. Njagul, B. Koops (84. H. Klomp), D. Diphoorn, Y. Benjamins, J. Doldersum, T. Bos, D. Doldersum en M. Doldersum (84. J. Benjamins).

 

Wissels: J. Benjamins, B. Doldersum, H. Klomp en R. Koekoek.

Pin It