ball 157860 640Elim - In de thuiswedstrijd tegen Tubantia op een november koude middag werd door scheidsrechter v.d. Elst enigszins verlaat afgefloten. Elim kreeg na een kwartier spelen een penalty te nemen omdat aan-voerder Sotta da Silva buiten zijn boekje ging tegen Bos. Voor aanvoerder Benjamins was het een koud kunstje om de 1-0 binnen te tikken. Vlak voor rust had Bos van dichtbij een enorme grote kans om de score nog uit te breiden. Lunenborg moest nog een geweldige actie maken om de gelijkmaker te voorkomen. In de eerste helft creƫerden beide ploegen volop kansen en strooide de scheidsrechter kwistig met vrije ballen maar gescoord werd er niet meer. De 2de helft werd ongemeend spannend omdat het lang duurde voordat de tweede goal voor Elim viel. Na een ruim een uur spelen werd Chukri weggestuurd met een rode kaart omdat hij langs de zijlijn een tegenstander sloeg. Hierdoor kreeg Elim meer ruimte om de bal rond te spelen en haalde na ruim 70 minuten de overwinning over de streep na de 2-0 van M. Doldersum. In de slotfase wist Bos nog de 3-0 te scoren nadat hij en aangever M. Doldersum listig de buitenspelval wisten te omzeilen. Hiermee doet Elim goede zaken en gaat het volgende week volvertrouwen naar Oranje Nassau in Almelo.

Veel vrije trappen

Het was de oudere speler Altunbas die in het begin van de wedstrijd de paal wist te vinden en hiermee werden de verdediging en de keeper van Elim goed wakker geschud. Aanvoerder Sotto da Silva werd het flink lastig gemaakt door Bos en deze kreeg dan ook een penalty mee toe hij tegen de vlakte ging in de 16 meter. Voor aanvoerder Benjamins een uitgelezen kans om de score voor Elim te openen (1-0) en voor de aanvoerder de eerste gele kaart van deze middag. Een mooi afstandsschot van Diphoorn zeilde rakelings voorlangs halverwege deze helft. Een korte corner voor Tubantia snel genomen door Zengerink leverde geen gevaar op. Veruit komen van de keeper op Bos zorgde ervoor dat hij een blessurebehandeling moest ondergaan. Er volgde een fase van duwen en trekken en veel vrije trappen over en weer. De ziekelijke O Ben Lahcen werd vervangen door Lammers voor de rust door Schippers. Een mooie aanval opgezet vanuit de achterhoede kwam bij M. Doldersum terecht. Zijn assist op Bos was van hoge kwaliteit maar deze wist hem niet op waarde in te schatten en zag zijn rolletje voorlangs gaan. In de tegenaanval moest Lunenborg van dichtbij het schot van Proost blokkeren om zo vandaag de nul voor de rust te behouden.

Pingpong voetbal

Elim mocht na rust direct een corner nemen en bijna werd de keeper verrast door M. Doldersum met een afstandsschot. Volgens de verslaggever van radio Hoogeveen zat hij naar een pingpong wedstrijd te kijken want hij zag de ballen over en weer vliegen met veel balverlies in deze fase. Uit een corner was het Bloem die met zijn kopbal vlak bij de gelijkmaker was en ook een kopbal van Zengerink ging gelukkig naast. Met een uur op de klok was het M. Doldersum die een goede assist op Diphoorn gaf maar deze had zijn zenuwen niet in bedwang en schoot vervolgens van dichtbij over. Uit de tweede corner in deze helft was het M. Doldersum die de Tubantia keeper bijna in de korte hoek wist te verschalken. Het was vandaag wel de dag van Bos want bij een volgende actie moest hij het ontgelden door Chukri langs de lijn.

Rood bepalend

Hierin zag de scheidsrechter een rode kaart en Chukri kon vroegtijdig de douche op gaan zoeken. Wat een klein opstootje tot gevolg had maar de wedstrijd kon even later worden vervolgd. Een prima assist van Bos op een laagvliegende J. Doldersum ging net over en je merkte dat de 2-0 in de lucht hing. Aldus geschiedde want even later werd de steekpass van Diphoorn perfect op maat gegeven aan M. Doldersum en hiermee werd de 2-0 binnen gehaald. Een gele kaart volgende voor aanvoerder Benjamins na een onderbreking op Zengerink. Er volgende meerdere wissels aan beide zijden zo tegen het eind van de wedstrijd. Met mooi combinatiespel wisten Bos en M. Doldersum de buitenspelval te ontwijken en laatste genoemde wist de 3-0 te scoren. Er volgende nog enkele wissels maar gescoord werd er niet meer bij het sluiten van de markt.

Volgende week speelt Elim een uitwedstrijd in Almelo tegen de plaatselijk Oranje Nassau.

Wedstrijdverloop.

sc Elim - hvv Tubantia  3-0 (1-0).

Scoreverloop: 15. 1-0 Y. Benjamins, 77. 2-0, M. Doldersum, 80. 3-0 T. Bos.

Scheidsrechter:  L.C.M. van der Elst uit Dronten.

Gele kaarten: 3.

Rode kaarten: 1.

Toeschouwers: 150.

Man of the match: M. Koops.

Opstelling sc Elim:

Basis:  G. Lunenborg, S. Doldersum, M. Koops, E. Njagul, B. Koops , D. Diphoorn, Y. Benjamins, J. Doldersum, T. Bos (84. H. Klomp), D. Doldersum (84. J. Benjamins) en M. Doldersum.

 

Wissels: J. Benjamins, B. Doldersum, H. Klomp, R. Koekoek en R. Smit.

Pin It