Aanval Tim BosDen Ham – Met mooi stralend zomerweer in deze tijd van het jaar werd de aftrap door Den Ham genomen. Ondanks een goede start van sc Elim wist van Haarst binnen het kwartier de 1-0 te scoren, waarbij even getwijfeld werd of er hands in het spel was. Den Ham had kort daarna een grote kans op de 2-0 maar keeper Lunenborg kon er op tijd bij met zijn hand. Sc Elim kon in deze helft verder geen potten breken. Na rust kwam de Sikkes boys feller uit de kleedkamer en dit werd na ruim een kwartier spelen beloond met een doelpunt van Bos. Een kwartier voor tijd mocht M. Doldersum de winnende treffer scoren na goed voorbereidend werk van Y. Benjamins. In de slotfase liep Bos ongelukkiger wijze tegen zijn 2de gele kaart op deze middag en mocht hij tijdig vertrekken naar de douches. Sc Elim won hiermee haar eerste punten van dit seizoen. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Enter vooruit op het programma.

Bos een ware plaaggeest

Na de toss werd door de pupil van de week de eerste goal binnenschoten namens de thuisclub. Elim kreeg al snel enkele vrije trappen te nemen. Bos was vooral een plaaggeest voor Kunst en deze moest al snel een gele kaart van scheidsrechter Kaya in ontvangst nemen. Lunenborg was goed bij de les toe verdediger Njagul een bal door liet schieten. Hilarisch moment in deze wedstrijd was wel dat de stok van de grensrechtervlag van Hoogeveen afbrak na het driftig zwaaien voor buitenspel van de tegenstander. Deze werd gauw vervangen en kon het spel weer verder. Van Haarst ontsnapte aan de aandacht van de verdediging, welke dachten aan een buitenspelsituatie. Hij kon na eerst een redding van Lunenborg alsnog de 1-0 binnentikken, waarbij de handsbal door de leidsman over het hoofd werd gezien. Even later was het aanvoerder Kuiper die de voorsprong voor zijn ploeg had kunnen uitbreiden maar deze keer was Lunenborg goed bij de les.

Paal brengt redding

Aan de andere kant had M. Doldersum een grote kans op de gelijkmaker maar hij zag zijn schot langs de buitenkant paal gaan. Meerdere vrije trappen en buitenspelsituaties volgden voor beide zijden maar gescoord werd er niet meer. Uit een corner van Kootstra werd de bal door Remmink over gekopt. Een ongelukkige botsing van Prij met doelpuntenmaker van Haarst leverde voor beiden een blessurebehandeling op. Een vrije bal van M. Doldersum werd ternauwernood door keeper Pekkeriet tot corner verwerkt. De corner werd vervolgens door Hallink koppend opgeruimd en uit de veel belovende aanval beging Prij een overtreding wat hem geel opleverde. De vrije trap en corner hieruit leverden hierna niets meer voor de thuisploeg op en zo werd er gerust met een 1-0 achterstand voor sc Elim.

Geweldige redding Lunenborg

Redding keeper LunenborgIn de rust bleef B. Koops in de kleedkamer achter en mocht zijn jongere broer het op zijn positie proberen.

Een goed genomen corner belandde op het hoofd van Prij maar deze kopte naast. Een goede soloactie van M. Doldersum leverde helaas niets op maar de verdediging van Den Ham stond erbij en keek erna. Na een uur spelen was het Schurink die dacht dat zijn corner door aanvoerder Kuiper koppend zag binnen gaan. Maar door de formidabele redding van Lunenborg kwam hij bedrogen uit. En weer hield hij zijn ploeg deze middag op de been. Een volgend schot van Schurink ging als een vuurpijl hoog over richting de kantine. Een door-gebroken Remmink  werd in een 1 op 1 spelsituatie door Lunenborg gewonnen. Diphoorn die vandaag nog niet veel te zien was geweest liet een mooie actie zien en gaf de bal mee aan Bos. Deze omzeilde enkele verdedigers en wist al liggend van dichtbij de gelijkmaker te scoren (1-1). De licht aangeslagen Prij mocht het veld verlaten voor S. Doldersum die de linksback positie van invaller Koops overnam. Het doorlopen op de keeper Pekkeriet leverde J. Doldersum een gele kaart op terwijl aan de andere zijde de eerdere overtreding op keeper Lunenborg door Kuiper onbestraft bleef.

Klomp komt teenlengte tekort

Een goede voorzet van invaller S. Doldersum werd door Klomp verkeerd ingeschat en zo kwam hij dan ook een teenlengte tekort om te scoren. M. Doldersum werd even buiten de 16 meter zone van de been gelopen en de vrije trap kwam vervolgens via Y. Benjamins bij hem terecht. Geef hem niet zulke kansen want voor je het weet lag er de 1-2 binnen met een goed geplaatst schot.

Den Ham wilde snel iets terug doen en het was Bolks die een voorzet gaf en Veurink die over kopte. Een snoeihard schot van M. Doldersum spatte nog uiteen op de kruising en Koops en Njagul moesten hun keeper nog redden op de lijn. In de slotfase kregen Bos en Bolks na wat onderling gebakkelei nog geel van de kwistig strooiende scheidsrechter Kaya. Om tijd te rekken sprong Bos nog voor een te nemen vrije trap en dit leverde hem zijn 2de gele kaart op in de blessure tijd. Hierna kon hij vertrekken en was de wedstrijd ook gespeeld. Elim pakte de broodnodige punten en speel volgende week thuis tegen Enter vooruit. 

Wedstrijdverloop.

Actie Mike Doldersum

V.v. Den Ham - sc Elim 1-2 (1-0).

Scoreverloop: 14. 1-0 R. van Haarst, 64. 1-1 T. Bos, 73. 1-2 M. Doldersum.

Scheidsrechter: B. Kaya uit Lelystad.

Gele kaarten:  7.

Rode kaarten: 1.

Toeschouwers: 250.

Man of the match: Gerben Lunenborg.

Opstelling sc Elim:

Basis:  G. Lunenborg, B. Koops (46. M. Koops), W. Boertien, R. Prij (65. S. Doldersum), E. Njagul, D. Diphoorn,

Y. Benjamins, J. Doldersum, M. Doldersum, H. Klomp (76. D. Doldersum), en T. Bos.

 

Wissels: J. Benjamins, D. Doldersum, S. Doldersum, R. Koekoek en M. Koops.

Pin It