guy 2617866 640Elim – Zaterdag werd de thuiswedstrijd sc Elim tegen sv Nieuwleusen met een kwartier vertraging begonnen. Scheidsrechter Braaksma vond dat de belijning plaatselijk onvoldoende zichtbaar was zodat de kalkwagen te voorschijn gehaald moest worden. Er vielen in de beginfase al snel twee doelpunten voor Nieuwleusen en zo keek Elim tegen een 0-3 achterstand aan met rust. De gasten wisten na de rust de score te verdubbelen en invaller Koekoek mocht nog de eretreffer scoren vlak voor tijd. Eindstand 1-6.

Vol verwachting

Met een redelijk goede opkomst van supporters van zowel het thuispubliek als de gasten werd deze middag de aftrap een kwartier later genomen dan gepland. Scheidsrechter Braaksma vond de belijning van onvoldoende kwaliteit zodat de kalkwagen uit de schuur gehaald moest worden. De miezerige regenval maakte de zichtbaarheid in de loop van de wedstrijd het niet beter op. Nieuwleusen begon fel aan de wedstrijd en na goed terugleggen wist aanvoerder Meijerink de score te openen voor zijn team (0-1). Dit was tegen alle verwachtingen in want het was de hoogste tijd voor Elim om een overwinning te behalen. Doelstelling was deze middag om van de hatelijke nul af te komen. Maar al vlot wist Koobs de 0-2 te scoren na een even al verrassend afstandsschot voor keeper Lunenborg.

Eeuwige discussies

Er volgden enkele buitenspelsituaties waar vooral de gasten het niet eens waren, maar de grensrechter van Elim liet zich niet van de wijs brengen na een goed gesprek met scheidsrechter Braaksma. Een harde vrije trap ineens van Y. Benjamins kon door keeper Hoogenkamp worden geblokkeerd. J. Doldersum zag zijn afstands-schot op de lat uiteen spatten na ruim een kwartier spelen. Halverwege deze helft was het Evenboer, die als een mes door de Elimmer defensie sneed en zo de 0-3 op het scorebord liet verschijnen. Een vrije trap van M. Doldersum werd door Boertien overgekopt. Twee fenomenale reddingen van keeper Lunenborg zorgden ervoor dat zijn team op een niet grotere achterstand kwam te staan, zo vlak voor de rust. De rebound van Vink werd door de paal weer het veld in geketst. Voor de rust liepen inmiddels 3 spelers van Elim met een gele kaart op zak.

Afwachtend

Het eerste kwartier werd aftastend en afwachtend gespeeld. J. Doldersum moest zich voor een elleboog-blessure laten behandelen. Hij zou even later worden vervangen door M. Koops. M. Doldersum zag zijn afstandschotje net naast gaan. Een verre trap uit de achterhoede van de gasten belandde bij Vink en na een solo actie wist hij alleen voor keeper Lunenborg te scoren (0-4). De 0-5 liet nog even op zich wachten want de voorzet van Evenboer werd door Vink verkeerd ingeschat. Hierna werd hij samen met Brinkman gewisseld voor Bollemaat en Brinksma. Deze laatste wist na een goed opbouw van achteruit alleen voor de keeper te verschijnen en wist hem te omzeilen zodat het 5de doelpunt voor de gasten genoteerd kon worden (0-5). Na een goede terug gelegde bal vanaf de achterlijn door M. Doldersum had J. Benjamins de grootste kans om de score voor Elim te openen.

Gele kaarten festijn

Er volgenden meerder wissels aan beide zijden en M. Doldersum kreeg een gele kaart van de warrige leidende scheidsrechter voor commentaar geven op één van zijn medespelers. Ook Malenstein ontsnapte niet aan de aandacht van de scheidsrechter en hij moest zijn lichte overtreding met geel bekopen. Er werden al met al nogal wat discutabele gele kaarten gegeven. In de slotfase was het invaller Koekoek die nog de eretreffer aan mocht tekenen (1-5) en in de extra tijd was het Koobs die vanmiddag zijn tweede treffer mocht laten noteren. Met een schot op de onderkantlat bijna in de kruising was er voor Lunenborg geen houden meer aan en zo werd deze wedstrijd terecht met een 1-6 stand verloren. Elim mocht gedurende de gehele wedstrijd geen aanspraak maken op de overwinning. Volgende week is Elim vrij omdat er dan een beker-/inhaalprogramma wordt gespeeld.

 

Wedstrijdverloop.

Sc Elim – sv Nieuwleusen 1-6 (0-3).

Scoreverloop:   2. 0-1 R. Meijerink, 5. 0-2 T. Koobs, 22. 0-3 B. Evenboer, 58. 0-4 R. Vink, 69. 0-5 J. Brinksma, 87. 1-5 R. Koekoek en 90. 1-6 T. Koobs.

Scheidsrechter: W. Braaksma.

Gele kaarten:  7.

Rode kaarten: Geen.

Toeschouwers: 200.

Man of the match: Gerben Lunenborg.

Opstelling sc Elim:

Basis:  G. Lunenborg, B. Koops (23. B. Doldersum), W. Boertien, R. Prij, S. Doldersum, D. Diphoorn,

Y. Benjamins, J. Doldersum (65. M. Koops), J. Benjamins (73. H. Klomp), T. Bos (73. R. Koekoek)

en M. Doldersum.

 

Wissels: B. Doldersum, H. Klomp, R. Koekoek, M. Koops en R. Smit.

Pin It