hands 3457502 1280ELIM – Het Elims Leerhuis gaat komende donderdag weer van start in de zaal van de Gereformeerde kerk aan de Perebomenweg 29. De doelstelling van ‘Het Elims Leerhuis’ is : Opzoek naar bemoediging vanuit de Bijbel en Bijbelwetenschap en inspiratie voor heftige tijden!  Komende donderdag 22-9 komt Wessel Stoker die het zal hebben over: ‘God opnieuw verbeeld’ Het is verrassend hoe religieuze symboliek in de moderne kunst een breed publiek aanspreekt. Ook bij mensen die niets hebben met de kerk.

Kunst en religie zijn aan elkaar verwant omdat ze beide willen laten zien waar het in het leven eigenlijk over gaat. Vincent van Gogh, Graham Sutherland, Marc Mulders, Henk Helmantel, Marlene Dumas en andere moderne kunstenaars verbeelden God en Christus met een nieuwe beeldtaal. Hun kunst heeft een functie in het maatschappelijk leven: als dialoog, als vorm van protest en als spirituele verdieping.

Stokers 'God opnieuw verbeeld' is het nieuwe standaardwerk over religieuze symboliek in de moderne kunst. Locatie: PKN Kerk Perebomenweg 29, 7916 PE Elim Aanvang: 10:30 uur. Voor aanmelden of meer informatie kunt u contact opnemen met: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Telefoon: (0528) 85 60 77

Pin It