WinnendZuidwolde – In een wedstrijd om des keizers baard werd erop een ongebruikelijk tijdstip door sc Elim afgetrapt in Zuidwolde. Voor beide ploegen viel er niets meer te halen in deze bekerronde omdat zowel DESZ als SVBO beiden al 6 punten wisten halen uit eerdere wedstrijden. Beide ploegen konden daarom vrijuit spelen. Elim nam al snel het initiatief en T. Bos bracht J. Benjamins in stelling maar deze liet zijn kans om te scoren nog voorbij gaan. Daarentegen wist N. Schulting wel binnen het eerste kwartier te scoren (1-0) uit een goede vrije trap genomen door M. Spijkerman, waarbij keeper G. Lunenborg iets ver uit zijn goal kwam. Een schotje van D. Doldersum was een makkie voor keeper R. Comello, waarin hij in de beginfase van de wedstrijd wat meer moeite mee had. Een afstandsschot van M. Spijkerman ging met een boog nipt over.

Keeper Zuidwolde houdt alles tegen

Keeper R. Camello kwam steeds beter in de wedstrijd want zo wist hij 2 keer redding te brengen. Eerst na de doorgebroken D. Doldersum en daarna op een kopbal van hem in de rebound. Een corner van M. Doldersum kon niet met voldoende kracht door R. Prij worden ingekopt. Meerdere vrije trappen voor Elim leverden niets op al had M. Doldersum zijn vrije trap meer verdiend. Keeper R. Camello leek wel in bloedvorm en wist elk schot te pareren. Een vrije trap voor Zuidwolde gaf B. Klein een kans maar deze zag zijn schot net naast verdwijnen. Zijn volgende kans van dichtbij zag hij via onderkant lat uit de goal verdwijnen, waar menig Zuidwoldiger speler dacht de bal over de achterlijn te hebben gezien. Scheidsrechter J. Zagers wilde hier echter geen gehoor aan geven. Hierna volgende een spectaculaire redding van G. Lunenborg en hield hij zijn ploeg op een kleine achterstand. Het buitenspel vlagsignaal door J. Spijkerman werd onjuist ingeschat door de leidsman en hiermee werd een volgende kans voor sc Elim om zeep geholpen. Een gele kaart voor aanvoerder M. Steenbergen was nog het enige wapenfeit wat in deze helft genoteerd kon worden na een overtreding op D. Diphoorn.

In de rust bleef B. Koops in de kleedkamer achter en werd B. Doldersum ingebracht voor hem. Al snel trok Elim de boel recht en werd de lange bal van R. Prij door D. Doldersum tot gelijkmaker gepromoveerd (1-1).

Een schuiver over de grond van M. Spijkerman dwong G. Lunenborg tot een snoekduik maar hij zag de bal onder zijn lichaam door over de achterlijn verdwijnen. Ook D. Doldersum wist de onderkant van de lat te raken. Na bijna een uur spelen vond er een botsing plaats tussen Y. Benjamins en B. Hempen, waar ze met de hoofden tegen elkaar botsen. Een vervelende hoofdkwetsuur zorgde ervoor dat Y. Benjamins moest worden vervangen door R. Koekoek.

Te weinig wisselspelers

Hiermee had trainer E. Sikkes al zijn reserves in het veld staan, daar meerdere spelers geblesseerd waren geraakt door de fanatieke training afgelopen week. Een corner van M. Spijkerman werd door N. Schulting binnen de 16 met de hand geraakt en zo was het volgende gevaar weer geweken. Een doorgebroken D. Doldersum benutte zijn kans nadat keeper R. Camello de bal niet onder controle kreeg en hij lobde eenvoudig de 1-2 binnen over hem. Hierna gaf hij J. Benjamins een enorme kans om te scoren maar deze wist de bal naast te schuiven. Bij het naderen van het eind van de wedstrijd zag je dat de vermoeidheid bij beide ploegen toesloeg. Een foutenfestival was het gevolg waar foute passes bij de tegenstander in de voet werden gespeeld of over de zijlijn gekaatst. B. Klein schoot nog eens van afstand over maar keeper G. Lunenborg zag deze al van ver aankomen. Er volgende in de extra tijd nog meerdere vrije trappen voor de thuisploeg maar de Elimmer verdediging bleef overeind en zo werd de laatste bekerwedstrijd winnend afgesloten. Volgende week speelt Elim haar eerste competitiewedstrijd uit in Gramsbergen.

Wedstrijdverloop.

EMMS - Sc Elim 1-1 (2-1).

Scoreverloop:  12. 1-0 N. Schulting, 48. 1-1 D. Doldersum en 75. 1-2 D. Doldersum.

Scheidsrechter: J. Zagers.

Gele kaarten:  40. M. Steenbergen, 65. R. Prij en S. Raben.

Rode kaarten: Geen.

Toeschouwers: 250.

Man of the match: D. Doldersum.

Opstelling sc Elim:

Basis: G. Lunenborg, B. Koops (45. B. Doldersum), Y. Benjamins (71. R. Koekoek), R. Prij, S. Doldersum, D. Diphoorn, E. Njagul, D. Doldersum, T. Bos, J. Benjamins en M. Doldersum.

Wissels: B. Doldersum en R. Koekoek.

Pin It