OldenzaalEen terugblik en de foto’s van de winnaars. ELIM – De donderdagavond was, voor het verdelen van de dahliabloemen. Onder de verschillenden bouwers van hun corsowagens. Gezamenlijk begonnen ze aan het monnikenwerk. Sommige wagenbouwers deden door tot de zaterdagmorgen. Om ervoor te zorgen hun wagen af te krijgen, voor de strenge keuring. Van de in totaal 16 deelnemende versierde wagens waar onder versierde fietsen en kinderen die hun skelters hadden versierd. De corsowagen van de Flower Power was goed voor een eerste prijs in de categorie grote wagens.

Tegen tweeën, na een lang en wijsberaad van de juryleden, kon de prijsuitreiking plaats vinden. Onze burgemeester Karel Loohuis had de eer om de prijzen uitreiken. Zo ging de eerste prijswinnaars in de categorie grote wagens. Naar de bouwers van de wagen van Flower Power. In  de categorie kleine wagens mocht Riff hunneman met zijn felrode brandweerauto met trots zijn eerste prijs in ontvangst nemen. In de categorie midden wagens won ‘Tibbegies’ en kon zei uithanden van de burgemeester haar Wisselbeker definitief in ontvangst nemen.

De wagen van de Tibbegies, werd beloond met een definitieve wisselbeker en een publieksprijs. De wagen van de hervormde kerk was goed voor een publieksprijs.

Na de keuringen en de opstelling ging het in een lange optocht door het dorp Elim. Rijen dik stond het publiek aan de route. Na terug keer van de corsowagen waren deze te bewonderd op het dahliaveld aan de Carstensdijk.

Op de bovenste foto de familie Zomer uit Stadskanaal. Henri Zomer woonde tot zijn 15e in Elim en wou samen met z’n dochtertje Jaylinn dit nog eens beleven.

1e PrijsDoor te klikken op de bijbehorende foto's openen jullie het fotoboek gemaakt door Fotograaf Henk Boer.

Pin It