Actie speler KnickerbockersElim  – In een sfeerloze ambiance zonder publiek vanwege de aangescherpte corona maatregelen werkte Elim haar ene laatste thuiswedstrijd van dit jaar af. Op bezoek kwamen de studenten van the Knickerbockers uit Groningerstad. Een beladen wedstrijd want de winnende partij zou zo maar een aantal plaatsen op de ranglijst kunnen stijgen. Het onderlinge verschil vooraf bedroeg slechts 2 wedstrijdpunten. Scheidsrechter Wieringa uit Klazienaveen was de leidsman die deze middag de leiding in handen mocht nemen. Na de aftrap lag Elim al snel op voorsprong door een doelpunt van D. Doldersum en voor de rust had zijn broer Mike de stand op een 2-0 voorsprong bepaald. Na de rust probeerden the Knickerbockers met countervoetbal de aansluitingstreffer te maken en dit gelukte in de 69 minuut. Het werd weer ongemeen spannend maar na een harde vrije trap van Prij werd de score weer vergroot naar 3-1. The Knickerbockers bleven echter strijden tot het eindsignaal en wisten van geen opgeven maar gescoord werd er niet meer van beide zijden. Elim pakt zo 3 belangrijke punten en steeg hiermee 2 plaatsen op de ranglijst. Volgende week speelt het uit tegen sv Oosterwolde. 

Voortvarende start

Elim ging voortvarend van start en de eerste kans voor D. Doldersum ging dan helaas voorlangs. Zijn volgende kans werd echter direct benut en zo stond Elim al vroeg op voorsprong in de wedstrijd (1-0). Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden moest aanvoerder Visser al snel worden gewisseld voor Brinkhuis. The Knickerbockers kregen in deze fase van de wedstrijd meerdere vrije trappen te nemen. Onduidelijk was soms wel waarom ze werden gegeven. Een eerste corner van Elim werd door Benjamins in de schootslijn door van Zwam gekeerd. En een eerste vrije trap werd door M. Doldersum in de muur geschoten.

Grote strijdlust

Actie Jay Doldersum

De foto’s zijn gemaakt door (de razende reporter) F. Njagul.

Halverwege deze helft gaf scheidsrechter Wieringa de eerste gele kaart aan van Veen. Niet voor zijn dwaze overtreding op J. Benjamins was zijn verhaal maar voor het wegtrappen van de bal, maar de kleur bleef hetzelfde. Een snelle uitval zorgde ervoor dat Terpstra in actie moest komen maar hij was veel te ver uit zijn doel. Gelukkig was het Prij, die de bal op het nippertje van de lijn wist weg te werken. Vervolgens was het de slimme Benjamins, die aan de andere zijde vanaf links een paar spelers het bos in stuurde en zo de perfecte assist op M. Doldersum kon geven. Deze wist van hier van dichtbij wel raad mee en schoot de 2-0 binnen. Er ontspon zich een ware strijd op het middenveld waarbij fysiek contact niet geschuwd werd. Menig vrije bal moest door Wieringa worden gegeven. Uiteindelijk werd het hem te gortig en riep hij beide aanvoerders bij zich om het spel enigszins te neutraliseren. Een goede vrije trap van 20 meter afstand werd door Terpstra subliem weggewerkt. Een vrije trap van Benjamins kon door Vissers net wordt gered en in de herkansing was het J. Doldersum die ook miste. Vervolgens werden de kleedkamers opgezocht voor een kleine theepauze.

Kansen over en weer

Scheidrechter Wieringa

De foto’s zijn gemaakt door (de razende reporter) F. Njagul.

Na de rust zochten de The Knickerbockers de aanval op en een eerste vrije trap van van Veen vloog hoog over de reclameborden. J. Benjamins kreeg een grote kans om de voorsprong te vergoten want door een misverstand in de verdediging kreeg hij zomaar de bal in de voeten gespeeld. Helaas wilde deze bal weer niet over de doellijn rollen. Een hoofdbotsing tussen Diphoorn en Bakker zorgde ervoor dat eerstgenoemde een blessurebehandeling moest ondergaan. De scheidsrechtersbal werd sportief door the Knickerbockers teruggegeven aan de thuisploeg. Na ruim een uur spelen kreeg de tegenstander een eerste corner in deze helft te nemen. Het was spits Stokman die vrijstaand bij de 2de paal de bal voor het inkoppen had. Gelukkig verdween hij voor Elim langs de verkeerde kant hiervan.

Flink doorzetten

Actie Justin Benjamins

De foto’s zijn gemaakt door (de razende reporter) F. Njagul.

Elim kreeg meerdere vrije trappen te nemen en dit frustreerde de nieuwe aanvoerder enorm. Hij moest dit dan uiteindelijk met geel bekopen. Een corner van M. Doldersum werd door Boertien maar nipt overgekopt. Kennelijk had Diphoorn meer last van zijn blessure dan gedacht want hij werd gewisseld voor Klomp. Een goede voorzet van J. Doldersum vanaf de rechtervleugel kon door broer Mike net niet binnen worden getikt. Een snelle uitval van de tegenstander zorgde ervoor dat Prij simpel omspeelt werd en Terpstra te ver uit zijn goal was. Het was dan voor Stokman van dichtbij gemakkelijk om achter het standbeen langs te scoren (2-1). Van Veen werd vervolgens vervangen door van der Haar. Een duw in de rug van Klomp werd tot een vrije trap  gepromoveerd. Prij, die nog wat goed te maken had, plaatste zich achter de bal en schoot ongelofelijk hard binnen (3-1). Waar een ieder dacht dat het hiermee beklonken was, die zat goed mis. The Knickerbockers gingen flink op de aanval maar wisten gelukkig niet te scoren. M. Koops en Bos werden nog ingebracht maar zij konden geen stempel meer op de wedstrijd drukken. In de blessuretijd kregen the Knickerbockers nog een grote kans uit een corner maar hier bracht Terpstra weer een prima redding. Elim haalde hiermee drie verdiende punten binnen en zal volgende week in Oosterwolde voor de herkansing gaan.

sc Elim – the Knickerbockers 2-0 (3-1). Scoreverloop:  3. 1-0 D. Doldersum, 29. 2-0 M. Doldersum, 69. 2-1 S. Stokman, 72. 3-1 R. Prij. Scheidsrechter: E. Wieringa. Gele kaarten: 22. S. van Veen, 61. E. Brinkhuis. Rode kaarten: Geen. Toeschouwers: 10. Man of the match: L. Terpstra. Opstelling sc Elim: L. Terpstra, B. Koops, R. Prij (83. T. Bos), W. Boertien (46. T. Bos), P. Metselaar (76. M. Koops), E. Njagul, J. Doldersum, D. Diphoorn (66. H. Klomp), J. Benjamins, D. Doldersum, M. Doldersum. Wisselspelers:  J. Benjamins, T. Bos, C. Hidding, M. Koops en H. Klomp. 

Keeper Terpstra kijkt bal na

De foto’s zijn gemaakt door (de razende reporter) F. Njagul.

Pin It