chestnuts 3710211 640Deze Terzijde No. 13 schrijf ik op 1 oktober. Een gedenkwaardige dag zullen we maar zeggen.

Dat ik dat zo precies vermeld, komt omdat we voortaan mondkapjes op hebben, althans dat is de bedoeling. 1 Oktober – de krant kopte op deze morgen "hoe houden we de moed erin".

Vervolgens  wordt de menigte van deskundigen geraadpleegd. Batterijen goede raad: bel elkaar eens op en zo. En dan 1 oktober, punt 3 (het lijkt wel een ouderwetse preek): Vandaag heb ik zojuist de kastanjes  gewisseld. Ieder jaar rond 1 oktober  raap ik nieuwe kastanjes op onder de bomen bij het Vonder. Prachtige kastanjes. Een stuk of tien kastanjes, glimmend mooi gewreven leg ik ze op mijn bureau tot -  Volgend jaar.

Kastanjes. In zo'n vrucht – wel met weerbarstige verpakking, het lijkt het leven zelf wel – zit zo'n kracht. Er zou een boom uit kunnen groeien. Nou is dat simpel geredeneerd, maar ik zie het als teken, herinnering,  hart onder de riem ( daar hadden we het al eens eerder over).

Nu kun je zeggen,  als die ouwe dominee de dahlia's niet heeft komt ie met kastanjes aan. OK, die liggen bij mij, het hele jaar op mijn bureau. En volgend jaar weer!? nieuwe kracht, de moed erin houden. Eerlijk gezegd schoot er ook een woord door mijn hoofd – nee niet van een speciale deskundige of zo, maar gewoon van Jezus over bezorgdheid, over vogels bloemen en gras. Kijk eens hoe God ze versiert en voor ze zorgt. Staat in Matteus 6 -  het is mooi vertaald in de Bijbel in gewone taal.

En is dat voor je een te lang verhaal? Dan maar kort (Matteus 6:34) "Maak je geen zorgen over morgen. Bewaar die zorgen maar voor morgen. Je hebt het al moeilijk genoeg met vandaag"

Zoek deze quote maar op, en app dit naar iemand waarvan je denkt: kan zij/ hij wel gebruiken.

Elim 1-10-2020   Ds. André Heiner.

chestnut 1703576 640

Pin It