Elko sluit veldcompetitie af met verlies tegen Oranje Zwart

Geschreven door: Peter Kroezen Afgelopen zaterdag stond alweer de laatste wedstrijd van de najaarsveldcompetitie op het programma. In Zwolle kon Elko een groot deel van de wedstrijd meekomen, maar wist Oranje Zwart het laatste kwartier te overtuigen. Hierdoor werd er verloren bij een stand van 25-18.

Na het laatste speelweekend bleek dat voor zowel Elko als Oranje Zwart de kaarten geschud waren dit veldseizoen. Elko behaalde de doelstelling van handhaving en Oranje Zwart was al gedegradeerd na het verlies van vorige week. Desalniettemin waren beide ploegen er op gebrand om de laatste veldwedstrijd met een positief gevoel af te sluiten.

Elko startte met in de aanval Tygo Dijkslag, Jesse Everaarts, Nicole Smit en Nienke Veld. In de verdediging startten Hendri Kerssies, Peter Kroezen, Romy Pieters en Heidi Blokzijl.

Oranje Zwart wist het spits af te bijten en kon door twee zuivere afstandschoten de eerste voorsprong deze wedstrijd pakken. Na de vakwissel wist ook Elko de korf twee keer te raken en zo leek dit een mooie opmaak naar een spannende wedstrijd met twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Bij 3-3 kwam Oranje Zwart weer gelijk, waarna Elko een kleine voorsprong van twee punten wist te pakken bij 3-5. Deze voorsprong wist Elko een tijd lang vast te houden, maar mede door een drietal gemiste strafworpen en het niet zuiver genoeg zijn in de afronding vergat Elko zich te belonen en verder uit te lopen. Aan het eind van de eerste helft maakte Oranje Zwart hier gretig gebruik van en bij 10-9 nam Oranje Zwart de leiding weer over. Beide ploegen wisten nog twee keer de korf te vinden en bij een stand van 12-11 werd er gerust.

In de rust waren er de positieve woorden van coach Giel Bisschop over het vertoonde spel, maar ook de kanttekening dat er nog veel meer in zat dan dit als er maar energie en strijd geleverd bleef worden.

De tweede helft wist Elko meteen weer gelijk te komen en werd er lange tijd over en weer gescoord tot een stand van 16-16. Vanaf hier liet Oranje Zwart zien deze zaterdag meer recht op de winst te hebben en wist maar liefst 7 keer op rij te scoren, voordat Elko de korf weer wist te raken. Na een uur spelen was het dan ook Oranje Zwart die bij een stand van 25-18 een terechte, maar gezien het spelbeeld ietwat geflatteerde, overwinning wist te boeken. Scores deze wedstrijd kwamen van Peter Kroezen (4x), Heidi Blokzijl, Hendri Kerssies, Jesse Everaarts (allen 3x), Nienke Veld, Tygo Dijkslag (beide 2x) en Nicole Smit (1x).