Elko verliest nipt van koploper WSS

ELIM – Voorafgaand aan de wedstrijd was bekend dat bij winst Elko nog zicht had op het kampioenschap. De thuiswedstrijd tegen WSS werd een gelijkspel, wat voor Elko wel voelde als een verloren punt. Na een goede trainingsweek ging Elko met vol goede moed richting Oude Pekela.

Elko begon met een gewijzigde basisopstelling vergeleken met de voorgaande wedstrijden. Esther Jans was nog niet genoeg hersteld van haar blessure en ze werd vervangen door jeugdtalent Fabiënne Wachtmeester. Nienke Veld was niet fit en werd vervangen door Heidi Blokzijl.
In de aanval begonnen: Hendri Kerssies, Peter Kroezen, Romy Pieters en Fabiënne Wachtmeester. In de verdediging begonnen: Tygo Dijkslag, Jesse Everaarts, Heidi Blokzijl en Nicole Smit.

WSS wist als eerst de korf te vinden, maar Elko had hier direct een antwoord op. Hierna wist Elko uit te lopen naar een voorsprong van 1-4. Beide teams hadden veel kansen nodig om tot scoren te komen. Elko bleef knokken en wist een verdiende voorsprong van 2-6 op het scorebord te zetten. Hierna was het WSS die makkelijker de korf wist te vinden. WSS wist zich weer in de wedstrijd te knokken en terug te komen naar een stand van 6-7. Met deze stand gingen beide teams de kleedkamer in.

In de rust gaf coach Giel Bisschop aan dat aanvallend met meer tempo moest worden gespeeld. Verdedigend had de ploeg het goed op orde en moest daarmee door blijven gaan. Er was nog niks verloren en de spelers moesten door blijven gaan en dan was het mogelijk om de punten mee te nemen naar Elim.

WSS kwam scherp uit de kleedkamer en wist 2 doelpunten op rij te scoren, waardoor de Elkoërs in de achtervolging moesten. Door een versierde strafworp stond de stand weer gelijk. Na een ongelukkige val moest Nicole Smit het veld verlaten en werd ze vervangen door Tineke Donker. Beide ploegen bleven aan elkaar gewaagd. Stefan Smit en Jelmer Dijkslag werden nog het veld ingebracht om aanvallend nieuwe energie te brengen. Tot de laatste seconden bleef het spannend, maar WSS wist aan het laatste eind te trekken. De wedstrijd werd afgefloten met een stand van 15-14. Voor Elko was er na de wedstrijd toch ruimte voor blijdschap, want handhaving in de 2e klasse is een feit! Volgende week speelt Elko 1 haar laatste veldwedstrijd uit tegen Oranje Zwart in Zwolle om 15:30 uur.