Elko verliest koppositie

Geschreven door: Jesse Everaarts.
Afgelopen zaterdag speelde Elko haar laatste thuiswedstrijd tegen regiogenoot Thrianta.De twee ploegen gingen vanaf minuut één gelijk op en wisten de korf beiden goed te vinden. Na een zenuwslopende wedstrijd met, in de slotfase, een uitvaller aan de kant van Elko wist Thrianta de overhand te nemen en hiermee de overwinning over de streep te trekken. De wedstrijd eindigde met een stand van 20-25.
Elko speelde thuis en stelde dus eerst op. Aanvallend startten Hendri Kerssies, Peter Kroezen, Esther Jans en Romy Pieters. Verdedigend stelden Tygo Dijkslag, Jesse Everaarts, Nicole Smit
en Nienke Veld. Dit achttal stond onder leiding van trainer/coach Giel Bisschop en assistent-trainer/coach Rik Bosman Thrianta begonnen aanvallend met Wouter Neutel, Jari Kramer, Amber Leffers en Desiree van der Hoop.

In de verdediging begonnen Maarten Stam, Dion Scholing, Kimberly Neutel-van der Hoop en Tiffany ten Hoeve. Onder de hoede genomen door trainer/coach Rick Duinkerken. Door in de afgelopen wedstrijden maar één wedstrijdpunt weg te geven stond Elko aan kop met een totaal aantal van 5 wedstrijdpunten. In een van die wedstrijden die op thuisgrond bij Thriantha gespeeld werd, wist Elko er met de winst vandoor te gaan. Ook vorige week wisten de Elkoërs aan het langste eind te trekken en gingen ervandoor met de winst tegen Oranje-Zwart. Een knap resultaat dat voor de enige ploeg die gepromoveerd is in deze
competitie. De Thriantanen wisten dus dat ze scherp moesten beginnen om niet opnieuw de
boot in te gaan.

Beide teams oogden scherp, fit en klaar om een mooie strijd tegemoet te gaan. Met mooie korfbal temperaturen en, gelukkig, droog weer klonk het eerste fluitsignaal en Elko begon haar eerste aanval. Na een onderschepping aan de kant van Thrianta wisten zij als eerste de korf te vinden en de stand te openen. Elko reageerde meteen en wist door middel van een vrije bal van Esther Jans de gelijkmaker te maken. Beide teams bleven scoren en wisten zo gelijk op te gaan tot een score van 5-5. Dat deze wedstrijd in balans was bleek ook maar weer uit het scoreverloop waarin tot in de rust niet meer dan één verschil in doelpunten op het scorebord verscheen. Uit alle hoeken en gaten van het veld werd door beide teams geschoten en ook
gescoord. Ronduit een spektakel voor de neutrale kijker. Klik hier om verder te lezen!

In de rust werd door trainer/coach Giel Bisschop duidelijk gemaakt dat winst vandaag zeker mogelijk was. Met een stand van 12-13 op het scorebord was de opdracht om door te gaan met waar Elko mee bezig was en hard te werken voor elkaar. Herstellende fouten moesten worden geminimaliseerd want de bal verscheen erg vaak op de strafworpstip. Onder het genot van deze warme woorden en overigens ook een warm kopje thee gingen de Elkoërs door met volle moed de tweede helft in. Ook na rust bleef de score gelijkmatig oplopen, wat resulteerde in een stand van 16-16. Helaas werd de goed scorende Esther Jans, met inmiddels al drie doelpunten op haar naam, de dupe van een ongelukkige botsing in een duel. Het spel lag lang stil en helaas moest Esther het veld verlaten. Op haar plek werd Fabienne Wachtmeester gebracht, een talentvolle speler uit de jeugd van Elko. Helaas viel de wedstrijd die voor haar hele duur al in balans was na dit moment naar de kant van Thriantha. Een stand van 16-16 werd al snel een stand van 16-20. Ondanks tegenslagen lieten de Elkoërs zich niet uit het veld slaan en knokten terug naar een stand van 20-21. Hierna ging de scoring machine bij Thrianta aan en wist in de eindfase van deze zenuwslopende wedstrijd vier keer van afstand de korf te vinden.

Elko bleef vechten maar dat mocht niet baten. De wedstrijd eindigde in een stand van 20-25. Met nog twee wedstrijden te gaan speelt Elko volgende week uit tegen WSS, dat op dit moment één wedstrijdpunt voor staat op Elko. Weten ze hier te winnen bemachtigen ze naast handhaving in de tweede klasse ook nog een kampioenswedstrijd tegen hekkensluiter Oranje-Zwart. Thrianta speelt volgende week tegen Oranje-Zwart en maakt in gunstige omstandigheden ook nog kans om bovenin mee te doen. De scores aan de kant van Elko deze wedstrijd kwamen van: Jesse Everaarts, Nicole Smit (beiden 4x), Esther Jans, Peter Kroezen (beiden 3x) Tygo Dijkslag, Romy Pieters (beiden 2x) Hendri Kerssies, Fabienne Wachtmeester (beiden 1x) Onbekend (1x) Aan de kant van Thriantha wisten de volgende spelers de korf te vinden: Wouter Neutel (6x), Maarten Stam (5x), Dion Scholing (3x) Desiree van der Hoop, Jari Kramer, Kimberly Neutel-van der Hoop, Amber Leffers, Jonathan Verstegen (allen 2x), Tiffany ten Hoeve (1x).