Sc Elim pakt eerste punten in nieuwe seizoen

Elim – Met prima weersomstandigheden werd de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen door sc Elim afgewerkt tegen promovendus Bargeres uit Emmen. Na de goal van pupil van de week, Ryan Hooge, kon scheidsrechter Smook Brands voor de officiële aftrap afblazen. Was het in de beginfase even aftasten van elkaar en het nemen van vrije trappen over en weer. In het eerste kwartier kreeg sc Elim meerdere corners te nemen waarvan nummertje drie fraai door T. ten Oever werd ingekopt (1-0) na de juiste voorzet van D. Doldersum. Deze zou in het verdere verloop van de wedstrijd bepalend worden als het scoreverloop na afloop bekeken wordt. Aan de andere zijde probeerde C. Dorgelo iets terug te doen maar in een 1 op 1 situatie was keeper R. Smit hem de baas. Halverwege deze helft moest sc Elim meer weerstand bieden en kreeg Bargeres meerdere vrije trappen te nemen. Uit een van deze vrije trappen, na obstructie van aanvoerder W. Boertien op C. Tent, was het R. van de Graaf die zijn vrije bal geblokkeerd zag worden door de goed keepende sluitpost van Elim.

Standaardspelsituatie
Na een half uur spelen volgde weer een corner en de afvallende bal kwam in bezit van M. Koops, die een goede combinatie aanging met D. Doldersum. Deze wist met een fraaie boogbal in de rechterbovenhoek keeper B. van Willigen te verrassen en zo stond de stand van 2-0 op het scorebord. Oh nee, hij stond toch niet op het scorebord maar in de voetbalapp van de live uitslagen omdat het score bord het had begeven. Dit leverde natuurlijk weer de nodigde stress op bij de omroepers. Een laatste kans op een grotere score door T. ten Oever in deze helft werd door keeper B. van Willigen voorkomen door met gestrekte hand de bal tot corner te verwerken. Enkele vrije trappen leverden ook niets op voor sc Elim en zo werd de thee opgezocht met een lichte voorsprong.

Feller Bargeres
Bargeres kwam feller uit de kleedkamer dan voor de rust want binnen de eerste minuut moest keeper R. Smit zijn ploeg al weer redding brengen. Een grote kans op de aansluitingstreffer werd uit een vrije trap door M. de Graaf over geschoten. Een sterke verdedigende R. Bos schoot bijna de ruiten uit de omroepcabine na een actie van de gasten om een snelle aanval te onderbreken. In deze fase werd T. ten Oever teruggevlagd voor buitenspel waar enige bedenking was bij de supporters langs de lijn. Na een kwartier spelen was het P. Kroezen, die goed voorbereidend werk deed en doorzetten vanaf de rechtervleugel, een voorzet op maat gaf aan de vrijstaande D. Doldersum bij de tweede paal. Deze wist met een diagonaal geplaatst schot de binnenkant van de paal te raken en zo vanmiddag zijn tweede goal te scoren.

Reddingen van keeper Smit
Een schot van de gasten werd nogmaals door keeper R. Smit weer goed verwerkt tot corner. Trainer E. Sikkes zag waarschijnlijk dat G. Kikkert was moe gestreden en deze werd door E. Njagul vervangen of wilde hij een andere tactiek toe passen? Halverwege deze helft kreeg T. ten Oever een grote kans om zijn score te verdubbelen maar zag zijn kans nipt naast gaan. Bargeres zette meer druk op de Elimmer defensie en zo moest B. Doldersum zijn keeper redding brengen door de bal van de lijn weg te koppen. Na een forse charge dan wel uitglijder moest T. ten Oever na een toespraak van de scheidsrechter Smook Brands deze middag de enige gele kaart in ontvangst nemen. Een schitterende omhaal van R. van de Graaf belandde in een kluwen van spelers en kon met moeite worden weggewerkt.

Beide spitsen vervangen
Met nog 10 minuten te spelen op de klok werden beide spitsen T. ten Oever en P. Kroezen vervangen door R. Koekoek en M. Pastoor en stond er meer een verdedigend team in het veld om de toch al zo ruime voorsprong te behouden. Invaller M. Pastoor kreeg nog een grote kans om de score naar 4-0 te brengen maar in deze situatie was de keeper van Bargeres hem de baas. Ook D. Diphoorn kreeg met een afstandsschot nog een kans om te scoren maar het lukte hem vanmiddag niet. Veel gebeurde er daarna niet meer behoudens enkele vrije trappen voor de gasten en de wissel aan Elimzijde in de laatste slotminuut. Met 2 minuten extra tijd op het horloge van de scheidsrechter besloot hij om een einde te maken aan deze wedstrijd, die Elim winnend wist af te sluiten. Volgende week zaterdag speelt sc Elim uit tegen buurman SCN.