sc Elim verliest van effectiever Be Quick 1887 om handhaving.

Hoogeveen – Op sportpark Bentinckspark moest op neutraal terrein van gastclub HZZVV de beslissingswedstrijd tegen Be Quick 1887 uit Haren worden afgewerkt. Voor sc Elim bijna een thuiswedstrijd op het nog frisse kunstgras welke door de vele regen van afgelopen dagen goed doorweekt was. Veel trouwe aanhangers waren afgereisd naar het Hoogeveense sportpark om hun club aan te moedigen. Ook de bezoekers hadden het nodige publiek meegenomen en die voor een aftrap een kleine sfeeractie verzorgden.

Sc Elim opent met eerste kans
Al snel kreeg sc Elim een grote kans om de score te openen maar aanvaller P. Kroezen zag zijn kopbal maar net over gaan. De tegenpartij wist wel binnen tien minuten te scoren omdat onnodig balverlies op het middenveld aanvoerder K. Dollenkamp in positie bracht. Hij schoot onberispelijk de 0-1 binnen. Een vrije bal genomen door Y. Benjamins kon door keeper O. van Dijk met moeite van de lijn worden gepakt. Even later had hij het geluk mee want een schot van P. Kroezen werd door de onderkant lat gekeerd en leverde verder niets op in de rebound. Halverwege deze helft ontsnapte aanvoerder K. Dollenkamp weer aan de centrale verdedigingsduo en schoot hij net voorlangs. Een goed doorzettende J. Doldersum zorgde ervoor dat de bal over de linkerflank bij P. Kroezen kwam en deze wist de bal te promoveren tot gelijkmaker (1-1). Be Quick kreeg enkel vrije trappen te nemen en trainer R. de Jong vond hier wat van. Hij werd tot rust gemaand door de overigens geleidende scheidsrechter en achternaamgenoot J. de Jong.

Keeper Be Quick, man met meeste geluk
Vlak voor rust kregen M. Doldersum en R. Bos nog uitgelezen kansen om te scoren maar keeper O. van Dijk had vanmiddag alle geluk mee. Voorafgaand aan de 1-2 schoot M. Shabeel eerst nog in het zijnet. Hij schoot bij de 2de paal binnen nadat een assist voorlangs werd gegeven. In de extra tijd was het S. v.d. Wal die nog ruim over de goal kopte uit de eerste corner voor Be Quick in deze helft. Zo werd de kleedkamer met een geringe achterstand opgezocht en was er nog 45 minuten tijd om dit verschil te herstellen.

Keeper Be Quick heeft engel op schouder
In de rust werd er gewisseld door Be Quick. Sc Elim kreeg al snel een eerste vrije trap mee nadat D. Diphoorn in de rug werd geduwd door M. Boekema. Keeper O. van Dijk verkeek zich bijna op een stuiterbal van D. Doldersum die hij nog net over kon tikken met de vingertoppen. De corner hieruit werd door aanvoerder W. Boertien overgekopt. Sc Elim probeerde vlot de gelijkmaker te scoren maar het wilde vanmiddag niet gelukken. Een goede voorzet van R. Bos werd door M. Doldersum in het zijnet geschoten. Een gevaarlijke counter van Be Quick werd voorlangs geschoten en daarmee mocht sc Elim zich in de handen knijpen. Vervolgens moest keeper Smit een geweldige redding brengen na een mispeer van M. Shabeel.

Genadeklap uitgedeeld
Be Quick kreeg weer meer grip op de wedstrijd en een gewaagd afstandsschot van aanvoerder K. Dollenkamp bracht de uiteindelijke genadeklap toe want de 1-3 was een feit na een uur spelen. Be Quick probeerde met counters de voorsprong verder uit te bereiden maar een pass voorlangs werd bij de 2de paal naast geschoten. Een cornerbal voor Elim werd makkelijk weg gegeven nadat er wat paniek ontstond in de defensie van Be Quick. Keeper van Dijk bracht weer redding door de bal boven het hoofd van W. Boertien weg te tikken. Hierna volgden de gebruikelijke wissels aan beide zijden en mocht R. Smit zijn opwachting maken.

Grote kans Invaller Smit
Nog maar net in gevallen kreeg hij een grote kans maar alleen voor de keeper wist hij niet te scoren. Een overtreding van S. Kristeerius op het middenveld bezorgde hem de eerste en enige gele kaart deze middag. Invaller T. Smilda schoot nog eens voorlangs omdat Elim volop de aanval speelde en veel ruimte weggaf. Ook een kopkans van R. Smit kon simpel door de keeper van Dijk worden gepakt. Met nog 10 minuten op klok werden D. Benjamins en G. Kikkert ingebracht. Een snelle counter van Be Quick bracht de score op 1-4 want invaller A. Blaauw wist de bal over keeper R. Smit heen te liften. Sc Elim bleef tot het einde ervoor gaan maar het mocht helaas niet baten. De laatste opmerking van supporter bij het sluiten van de markt luidde dan ook: “Uithuilen en in de 4de klasse opnieuw beginnen in het nieuwe seizoen.”

Wedstrijdverloop.
Sc Elim – Be Quick 1887 1-4 (1-2).
Scoreverloop: 8’ K. Dollenkamp 0-1, 26’ P. Kroezen 1-1, 38’ M. Shabeel 1-2, 60’ K. Dollenkamp 1-3,
86’A. Blaauw 1-4.

Scheidsrechter: J. de Jong.
Assistent-scheidsrechters: C.C. Korten en P. Dobma.
Gele kaarten: 1 (Be Quick).