327 bezoekers om 12 uur

Pin It

Stemmen 1 aElim – Ondanks het feit dat er vandaag heel wat valt te kiezen is de opkomst matig. Dit laatste is niet alleen in Elim het geval, maar vrijwel overal binnen onze gemeente. Tot vanavond 21 uur kan er nog gestemd worden op de beide locaties. We weten het allemaal “iedere stem telt”.

Stemmen in t Vonder en Open Deur

Stemmen 2

Pin It

Uw ApotheekElim - Hollandscheveld - Als apotheek zijn wij geïnteresseerd naar uw mening. Daarom is er een cliëntenraad in het leven geroepen. Minimaal 2x per jaar komen de leden van de cliëntenraad met de apothekers samen om allerlei zaken te bespreken. De leden van de cliëntenraad kunt u benaderen wanneer u tips of aandachtspunten heeft die wij tijdens deze vergadering kunnen bespreken. Urgente zaken horen wij uiteraard zo spoedig mogelijk zelf van u. De cliënten die zitting hebben genomen in onze cliëntenraad zijn:

 Mevr M. Seinen, e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  (Hollandscheveld)
 Mevr A. de Jonge e-mailadres:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Noordscheschut)
 Dhr A.P. Heiner e-mailadres:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Elim)
 Mevr. N. Kats e-mailadres:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Nieuw Balinge)
 Mevr A. Wanders e-mailadres:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (alle plaatsen)
Pin It

GemeenteraadverkELIM – Vandaag kunnen we stemmen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van vandaag, 21 maart 2018 kiest u de leden van onze gemeenteraad. Hierdoor kunt u invloed uitoefenen op de keuzes die er binnen onze gemeente worden gemaakt. De kandidaten met de meeste stemmen komen als raadslid in de gemeenteraad. De gemeenteraad is het hoogste bestuursorgaan van de gemeente. De raadsleden bepalen het beleid van de gemeente op de belangrijkste punten. Bijvoorbeeld onderwijs, nieuwbouw of de hoogte van de belastingen. Andere taken van de raadsleden zijn: controleren of het college van burgemeester en wethouders het beleid goed uitvoert; de begroting maken en het financiële jaarverslag van de gemeente controleren en contact houden met inwoners van de gemeente. Dit laatste is de afgelopen tijd wel gebeurd. Omdat de PvdA, Gemeente Belangen en de SGP adverteerders zijn van de Elimsite hebben deze politiek partijen de afgelopen periode een platform gehad. Middels aangeleverde kopij hebben zij ons kunnen informeren over hun plannen met Elim en onze gemeenten. Er zijn nogal verschillen van opvattingen, maar de redactie wil nog wel even benadrukken dat de redactie niet vanzelf eens is met alle inhoud. Vandaag, 21 maart 2018 wordt tijdens de gemeenteraadsverkiezingen ook een raadgevend referendum gehouden. Nederland stemt dan voor of tegen de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 (Wiv), ook wel bekend als de Sleepwet. We zullen u vandaag nader informeren over het stemmen en de opkomst.

Pin It

Ouderenmiddag Open Deur 2

Pin It

BonteavondElim - Het is komend weekend twee dagen feest in De Open Deur. Vrijdagavond is er de Bonteavond van KV Elko en Zaterdagavond voert de TOG een prachtig blijspel op. Leroy Engels zal een videoverslag maken van de Bonteavond en Erna van Dijk een fotoreportage van de TOG uitvoering. Tot slot: Dan zijn er nog altijd mensen zie zeggen dat er niets te beleven is in Elim. Wij wensen de aanwezigen vast plezierige avonden toe.

Pin It

Onrust in rusthuusElim - Voor de mensen die het nog niet gezien hebben een echte aanrader. Vorige week trok het een bomvolle zaal en waren de aanwezigen zeer enthousiast. Komende zaterdag de tweede uitvoering van dit prachtige blijspel. Onze fotografe Erna van Dijk zal hier ook aanwezig zijn om middels een fotoreportage verslag te doen. Dus tot Zaterdag 24 maart 20:00 uur in De Open Deur. Het wordt voor de aanwezigen een avond genieten.

Pin It

SGP in Hoogeveen ElimDe Staatkundig Gereformeerde Partij roept Hoogeveen op te streven naar een samenleving met waarden en verdraagzaamheid. Lijsttrekker SGP Hoogeveen Brand van Rijn: ‘In onze mooie gemeente hebben wij drie christelijke partijen die meedoen aan de lokale verkiezingen van 21 maart. Het CDA, de ChristenUnie en de SGP. Partijen die hun handelen laten bepalen door hun christelijke uitgangspunten en principes.’ Tijdens een onlangs gehouden radio-interview liet lijsttrekker Van Rijn weten dat politiek bedrijven natuurlijk een kwestie is van samenwerken, samen praten en samen tot oplossingen komen. Het sluiten van compromissen is prima. Maar er zijn grenzen. Dat geldt voor niet -confessionele partijen en ook voor christelijke partijen. Het wederzijds respecteren van die grenzen lijkt ons een vanzelfsprekendheid. Klik hieronder op lees meer om alles te lezen.

Pin It

Pin It

20180317 150356Elim 18-03-2018 – Eens per maand brengen we ons oud papier naar de oud papiercontainers aan de Prieswijk bij de ijsbaan. De scholen zijn hier blij mee, want van de opbrengst kunnen veel leuke dingen extra worden gedaan. Ondanks al dit positiefs zijn er toch een paar puntjes van aandacht voor de vrijwilligers en de papierbrengers. Omwonenden treffen soms meer papier in hun tuinen aan dan ze gebracht hebben. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Als dan de chauffeur van de containers ook nog eens de Japanse sierkers aan de Prieswijk stuk rijdt dan komen er toch wat irritaties bij de omwonenden. Als we nu allemaal een beetje opletten, dan blijft het voor iedereen leuk.

Pin It