PB Logo

Het bestuur van de Vereniging voor Plaatselijke Belangen Elim: Voorzitter: Jan van Dijk, Secretaris: Jolanda Fidom, Penningmeester: Casper Wendt, Lid: Ida Kroezen, Lid: Meta Schreuder, Lid: Frans Kruijswijk. (E-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) 13-3-2018 zijn Jan van Dijk en Inda Kroezen afgetreden. Het PB is opzoek naar nieuwe geschikte bestuursleden.

Foto Plaatselijk Belang bestuur

Wie en wat is de Vereniging voor? Plaatselijke Belangen in Elim en wat doen wij. Met dit schrijven willen wij u informeren over wie wij zijn en wat wij voor het dorp doen. Het is belangrijk als vereniging, om zoveel mogelijk leden te hebben zodat je de dorpsbelangen goed kunt vertegenwoordigen. Het Plaatselijk Belang (PB) behartigt de belangen van de dorpsbewoners van Elim. We zijn op veel fronten actief en zijn aanspreekpunt voor de Gemeente Hoogeveen. Verder houden we ons bezig met buurtbeheer, groenvoorziening, onderhoud van ons dorp, reconstructie Dorpsstraat, jeugd en jongerenwerk, uitbreiding van de Wiekswal etc. Ook hebben we meegewerkt aan de voorbereiding van De Smederijen.

Communicatie Wat vinden wij als PB belangrijk en wat zijn de belangen van de dorpsbewoners? Wat wij belangrijk vinden is onder andere een goede communicatie met de dorpsbewoners. Een van deze projecten is de dorpsanalyse. Het PB heeft samen met Domesta het initiatief hiervoor genomen. Met een aantal dorpsbewoners hebben we bij elkaar gezeten om de wensen en noodzakelijke ontwikkelingen binnen ons dorp in kaart te brengen. Wat vinden wij als dorp belangrijk en waar moeten we nog meer in investeren om het dorp nog aangenamer te maken.

Geschiedenis Ook in het verleden zijn veel projecten en activiteiten door het PB opgestart. Zo is destijds mede door inzet van het PB de dokterspraktijk in ons dorp opgericht. Ook de uitbreiding van onze begraafplaats is tot stand gekomen door het PB. De grond waar het huidige mortuarium op staat is nog steeds eigendom van het PB. Een succes is de telefoonmast van KPN, welke in samenwerking met de Elimsite in het dorp tot stand is gebracht.

 

Logo Elim Energiek

In 2014 is het project Elim Energiek gestart, bedoeld om jeugdig talent te ontwikkelen. Tot slot is Naoberhulp opgericht in 2016; E-adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Telefoonnr. 06-22178911.

Toekomst Echter stilstaan bij je successen moet je niet te lang doen en we moeten met elkaar naar de toekomst kijken. Wat is de ontwikkeling van het dorp, wat zijn de wijzigingen in de Gemeente Hoogeveen en wat voor invloed heeft dat op het dorp Elim. Welke rol verwachten de dorpsbewoners van ons en hoe gaan we daarmee om. Daarom is het lidmaatschap zo belangrijk.

 

 

Een oproep van de redactie van de Elimsite aan het bestuur van Plaatselijk Belang: Zouden jullie deze gegevens willen controleren op juistheid en de eventuele correctie's mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Alvast dank!

Pin It