Elim - Omdat elke seconde telt is er dit jaar weer een cursus AED in 't Vonder. Bent u geïnteresseerd in deze cursus en wilt u ook levens redden, dan kunt u zich opgeven bij Gerard Biemans tel. 0528 351835. Om teleurstelling te voorkomen is het wel wenselijk dat u zich dan tijdig opgeeft. Wanneer u daadwerkelijk hulp wilt verlenen bij een mogelijke hartstilstand kunt u zich inschrijven. Heeft u de cursus met goed gevolg doorlopen dan kunt u opgeroepen worden om te reanimeren of om een AED op te halen en vervolgens naar het slachtoffer te gaan om hulp te verlenen. Iedereen die een hartstilstand krijgt is gebaat bij snelle hulp. Hoe eerder er gereanimeerd en gedefibrilleerd wordt des te beter. Tegenwoordig zijn op vele plaatsen in Nederland publieke AED’s beschikbaar, zo ook in Elim bij Seniorencomplex de Wiekswal en bij Fa de Jonge aan de Perebomenweg. Naast een tijdige alarmering is wellicht het belangrijkste aspect getrainde burgers, deze zijn er al binnen ons dorp, maar er is dringend behoefte aan meer, geef u daarom op voor deze cursus. Voor meer informatie verwijzen wij u naar Gerard Biemans.

bord begraafplaats

Het laatste wat u kunt doen bij overlijden is de overledene een laatste eer bewijzen. Ieder doet dat op zijn of haar eigen manier. Wat zijn de mogelijkheden? Hoe wordt alles in het werk gesteld? Begrafenisvereniging regelt voor u de gehele begrafenis. Bij overlijden kunt u contact opnemen met "De Laatste Eer". Er zal snel iemand bij u thuis komen, om alle belangrijke dingen voor de begrafenis te regelen. Begraafplaats Elim is voorzien van een luxe aula waar u rustig afscheid kunt nemen van de overledene. De Aula bestaat uit een kamer, waar de overledene kan rusten en een kamer voor condoleancebezoek. Uw uitvaartverzorger zorgt voor de kist, waar de overledene in ligt opgebaard. Heeft u vragen over andere mogelijkheden? Neem gerust contact op met uw uitvaartverzorger. Wenst u meer informatie klik dan op de bovenstaande zwarte afbeelding.

BGRAFVERLEER

mortuarium

Apotheek Dwarsgat

Apotheek ’t Dwarsgat is een plattelandsapotheek. De apotheek is sinds 1985 gevestigd in Elim. Het verzorgingsgebied van de apotheek omvat een aantal buitendorpen van Hoogeveen, te weten, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Nieuweroord, Geesbrug, Nieuwlande, Schuinesloot en Dalerpeel. Dit zijn ‘oude’ dorpen waarin overwegend oudere mensen wonen. Door onze oudere patiënten wordt het zeer gewaardeerd dat wij hun geneesmiddelen aan huis bezorgen. Sinds de vestiging van apotheek ’t Dwarsgat in Elim wordt de servicegraad naar de patiënten toe verhoogd, omdat de afstand tussen de hierboven genoemde dorpen en de apotheek in Elim kleiner is dan de afstand tussen deze dorpen en de apotheek in Hollandscheveld. Gezien het aantal patiënten wordt apotheek ’t Dwarsgat sinds 1 januari 1985 in farmaceutische samenhang met apotheek Tjan te Hollandscheveld geëxploiteerd. Apotheek ’t Dwarsgat is in eigendom van Dhr. T.G. Tjan. Tevens is hij eigenaar van Apotheek Tjan te Hollandscheveld en Apotheek de Weide te Hoogeveen. Het apotheekteam van deze apotheken bestaat uit vier apothekers, 31 assistenten, twee administratief medewerkers, één bezorger en vier interieurverzorgsters. Adres: Dorpstraat 19. Postcode: 7916 PA. Plaats: Elim Telefoonnummer: 0528-352400. Fax: 0528-352442. E-mailen met Apotheek 't Dwarsgat klik hier. Voor de website klik hier. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

BGRAFVERLEER

Het laatste wat u kunt doen bij overlijden is de overledene een laatste eer bewijzen. Ieder doet dat op zijn of haar eigen manier. Wat zijn de mogelijkheden? Hoe wordt alles in het werk gesteld? Begrafenisvereniging regelt voor u de gehele begrafenis. Bij overlijden kunt u contact opnemen met "De Laatste Eer". Er zal snel iemand bij u thuis komen, om alle belangrijke dingen voor de begrafenis te regelen. Begraafplaats Elim is voorzien van een luxe aula waar u rustig afscheid kunt nemen van de overledene. De Aula bestaat uit een kamer, waar de overledene rustig kan rusten en een kamer voor condoleancebezoek. Uw uitvaartverzorger zorgt voor de kist, waar de overledene in ligt opgebaard. Heeft u vragen over andere mogelijkheden? Neem gerust contact op met uw uitvaartverzorger. Wenst u meer informatie klik dan op de bovenstaande zwarte afbeelding.

mortuarium

Herinner mij niet in sombere dagen, Herinner mij in stralende zon, hoe ik was, en alles nog kon!