P1020985Elim – Zaterdag moest sc Elim het opnemen tegen sv Borger uit de gelijknamige woonplaats. Vooraf werd gedacht aan een moeilijk treffen omdat het team Joling, ondanks achterstand in het aantal gespeelde wedstrijden, nog volop meedoet voor de bovenste plaatsen in de ranglijst. In de uitwedstrijd tegen Borger werd maar nipt met 2-1 gewonnen en na het debacle van vorige week tegen Zuidlaren was Elim verplicht om te winnen om mee te blijven doen in de race voor het kampioenschap. Elim ging daarom in de eerste helft volop druk naar voren zetten en dit resulteerde in een 3-0 ruststand. Na de rust gaf Borger wat meer ruimte weg tussen de linies en werd het verdedigen aan Borgerzijde enigszins verwaarloosd. Hierdoor werd het vertoonde spel voor het bijna 250 man tellende publiek een stuk aantrekkelijker. Dit resulteerde in een 6-1 eindstand waarmee de Elim supporters tevreden huiswaarts keerde. De goedleidende scheidsrechter Bouw uit Peize hield vandaag zijn kaarten op zak en kon na de wedstrijd met enige hulp toch zijn administratie weer op orde krijgen. 1e helft Het was sc Elim wat vanmiddag voor de aanval koos en de instelling was deze week aanmerkelijk beter zonder de geschorste spelers Prijs en D. Doldersum. Vanaf de 4de minuut gaf de mee opgekomen B. Koops een geweldig voorzet over rechts en kopte zijn stukken jongere broertje Marcel uit een moeilijke positie de 1-0 binnen.

P1020983De eerste corner van Elim na 5 minuten spelen werd door Gritter net overgewerkt na een assist van Boertien. Borger moest gewaarschuwd zijn want ook de volgende kans van Gritter kon Haandrikman net tot corner verwerken. Na ruim een kwartier spelen kreeg spits Kenter zijn eerste kans maar zijn lob over de keeper Padding mislukte net tot grote blijdschap van het publiek. Ook gold old Bulthuis kreeg zo waar een grote kans om te scoren want op een verre ingooi wist hij van dichtbij te missen. Halverwege deze helft kreeg Klomp zijn eerste kans deze middag maar met een teenlengte tekort wist hij net niet te scoren. Na een halfuur spelen kreeg Y. Benjamins een vrije trap te nemen net over de middenlijn. Deze werd perfect op het hoofd van Klomp gelegd en daarmee werd de 2-0 aangetekend. En binnen een minuut scoorde hij weer na een onderschepping op het middenveld vanaf de aftrap van Borger en een mooie assist van Doldersum (3-0). De volgende aftrap van Borger was beter want alleen voor keeper Padding kon topspits Kenter niet tot scoren komen. Vlak voor rust moest Gruppen een blessurebehandeling ondergaan en waren er nog kansen voor Doldersum en Koops om het verschil te vergroten. 2de helft In de rust bleef Gruppen achter in de kleedkamer en maakte H. Benjamins zijn hernieuwde debuut nadat hij vele maanden geblesseerd aan de kant had gezeten.

P1020995Na 5 minuten spelen was het Gritter die de eerste kans kreeg.

Zijn bal hield in het midden of het nu een schot op de goal was of een voorzet, maar keeper Haandrikman had er alle moeite mee om de bal tot corner te verwerken. Aan de andere kant was het Everts, die uit de enige corner voor Borger in deze helft over kopte. Na een uur spelen was het de rappe Doldersum die alleen voor de keeper snoeihard de 4-0 scoorde uit een fraaie assist van Y. Benjamins. Hierna werd vuurvreter Stevens ingebracht voor de moegestreden Bulthuis. Doldersum zag uit zijn rechterooghoek dat de Borger keeper te ver voor zijn doel stond en zijn verre afstandsschot vanaf de middenlijn belandde net over de goal. De 4-1 werd gemaakt uit een richting veranderde bal door de verdediger Benjamins en was daardoor voor Padding onhoudbaar. Een vrije trap van Sieders werd door Veld prima weggewerkt en de voorzetting hieruit resulteerde alweer in 1 van de goede aanvallen die sc Elim deze middag liet zien. Everts liet bijna de 4-2 aantekenen maar zijn bal kwam via binnenkant paal terug, maar werd achteraf voor buitenspel door scheidsrechter Bouw afgefloten. Kenter werd nog een keer gevaarlijk toen Boertien de bal voor zijn voeten kopte maar deze schoot over omdat zijn vizier niet op scherp stond.

P1020998De 5-1 van Klomp was er één met een luchtje van buitenspel maar grensrechter Speelman hield zijn vlag naar beneden. Klomp weet weer wat scoren is en kreeg zijn publiekswissel voor Hoogeveen. En de lichtgeblesseerde Doldersum werd vlak voor tijd gewisseld voor A-junior Metselaar. Het slotakkoord was voor Elim want de mee opgekomen verdediger Veld maakte in blessuretijd met zijn linkerbeen de 6-1 na een assist van de hardwerkende B. Koops. Elim sluit hiermee hopelijk een periode van lastig voetbal af en kan zich verder concentreren op promotie. Borger verliest hiermee dure punten voor de bovenste regionen in de ranglijst. Man of the match: H. Klomp. Opstelling: A. Padding, B. Koops, W. Boertien, M. Gruppen (46’ H. Benjamins), B. Veld, M. Koops, Y. Benjamins, R. Koekoek, J. Gritter, H. Klomp (82’ S. Hoogeveen ) en M. Doldersum (88’ P. Metselaar). Wissels: H. Benjamins, S. Hoogeveen, P. Metselaar en R. Smit.

P1020989

Pin It