ElkoELIM- Het vlaggenschip van Elko speelde zaterdag haar laatste zaalwedstrijd van het seizoen. In sporthal De Brug trad het aan tegen de Granaet uit Dokkum. Beide teams zorgden voor een attractief duel, waarin niet meer werd gestreden voor grootse belangen. Elko ging rusten met een minimale voorsprong: 14-13. In het laatste halfuur trok de Granaet aan het langste eind, ondanks de goede start in de tweede helft van de Elimmers. Elko speelde sowieso een degelijke wedstrijd in vergelijking met de voorgaande wedstrijden waarin niet het gewenste niveau werd gehaald. Scheidsrechter Ziel floot af bij een stand van 23-26.

Door Michel Otten De Elkoërs startten met de vertrouwde acht namen, echter wel in een andere samenstelling. Het aanvalsvak werd gevormd door Leroy Otten, Peter Kroezen, Birgit Strijker en Nienke Veld. In de verdediging begonnen Hendri Kerssies, Michel Otten, Margreet Koster en Alien Veld. Beide teams vlogen uit de startblokken. Leroy Otten zag zijn eerste poging verzilverd worden tot een doelpunt waardoor Elko de leiding nam. Het antwoord volgde ook vliegensvlug door de puntspeler van de Granaet, die een belangrijk aandeel had in de scores aan Friese zijde. Drie damesdoelpunten uit Elimse handen zorgden er naar vijf minuten korfbal voor dat beide teams elkaar in evenwicht hielden: 4-4. Hierna volgde een sterke fase van de gasten, die al hun treffers in de eerste helft produceerden van afstand. De Friese brigade wist de leiding te nemen en de stand te tillen naar 7-10. Elko antwoordde daadkrachtig door terug te komen tot 12-12. De thuisploeg, die nog eenmaal haar kwaliteiten wilde tonen aan het thuispubliek, kreeg de beloning voor de werklust die getoond werd. De equipe van trainer/coach Bert Snijder ging namelijk rusten met een minimale voorsprong: 14-13. De Elkoërs begonnen voortvarend aan het laatste halfuur 2e-klasse korfbal van dit seizoen. Het breidde de voorsprong namelijk uit naar 16-13. Deze voorsprong werd vastgehouden tot 18-17, vervolgens was de Granaet bij de les om de wedstrijd te kantelen. Waar Elko het naliet om vroeg in tweede helft de wedstrijd in het slot te gooien, deden de gasten dit op een later moment wel. Ook in de tweede helft lieten de Friezen zien nog steeds te beschikken over een kwalitatief goed afstandsschot. Het schoot zichzelf naar een 18-21 voorsprong. De Elimmers bleven zich in het restant van de wedstrijd inzetten voor een positief resultaat; dichterbij dan 23-26 kwam het echter niet.

Scores aan Elko-zijde: Leroy Otten (6x), Alien Veld en Michel Otten (beide 4x), Hendri Kerssies en Peter Kroezen (beide 3x), Margreet Koster (2x) en Nienke Veld (1x). Elko mag terugkijken op een prima wedstrijd. Dit biedt de Elimse equipe perspectief voor het veldseizoen. De Elkoërs bezitten namelijk een stevige 2e positie op de ranglijst, met slechts 2 punten achterstand op koploper Emmeloord. Het doel voor het veldseizoen is om te promoveren naar de 2e klasse. Ook tijdens de 7 resterende veldwedstrijden hopen de Elkoërs te kunnen rekenen op onze supporters langs de lijn. Eerstvolgende wedstrijd zal worden gespeeld op zaterdag 31 maart. Elko ontvangt dan Harkema, wat rode lantaarndrager is in poule 3B. Aanvangstijd van dit duel is 15.30 uur.

Pin It