VB01aAssen – Vandaag stond de topper tussen de fictieve koploper Achilles en sc Elim op het programma. Daar waar vele wedstrijden in de 4de klasse E werden afgelast vanwege bevroren velden moest er vandaag in Assen op het kunstgras van veld 2 worden gespeeld. Ook was vandaag RTV Drenthe aanwezig om de prestaties van beide teams vast te leggen op de gevoelige plaat voor het sportprogramma “Onze Club”, wat morgenavond weer te zien is op de buis. De verwachting was dat het een boeiende wedstrijd zou worden en dat de winnaar goede zaken zou doen voor het mogelijke kampioenschap. Het werd uiteindelijk een wedstrijd van 2 gezichten, waarbij de 1ste helft ondanks veel balbezit en kansen voor sc Elim Achilles 1894 met 2 goals als winnaar uit de bus kwam. De 2de helft daarentegen was voor de uitclub want sc Elim wist maar liefst 6 keer het net te raken, waarvan er één voor buitenspel werd afgekeurd door scheidsrechter S.A. Brinkkemper. Dit bracht een uiteindelijke stand van 3-5 op het wedstrijdformulier. 1e helft Het begon allemaal wat zenuwachtig en gewaagd bij sc Elim en zo gebeurde het ook dat diverse passes over de grond niet goed aankwamen. Het leek wel of trainer Benjamins zijn tactiek vandaag had aangepast op die van de tegenstander. Werd er altijd met het vertrouwde 4-3-3 gespeeld, ging hij het vandaag met 4-4-2 proberen.

VB02

De eerste corner na een goeie aanval door Elim werd niet benut. Ricardo liep een blessure op nadat hij ongelukkig werd geraakt door keeper Padding, maar hij zocht eigenlijk zelf zijn ongeluk op. Ook de tweede corner werd door Elim verspeeld omdat D. Doldersum de bal niet goed onder controle kreeg en ook omdat de teruggekopte bal van Y. Benjamins in het niemandsland verdween. Na een kwartier spelen werd Ricardo vervangen door Bruijn omdat hij te geblesseerd was geraakt na de confrontatie met de Elim keeper om verder te spelen. Onverwacht werd er halverwege deze helft gescoord. In een onbewaakt moment kreeg een vrijstaande Achilliaan bij de 2de paal de bal ingespeeld. Zijn voorzet werd makkelijk door Schoenmakers tot de 1-0 gepromoveerd. Doordat er geen druk op het middenveld werd gezet werd er balverlies geleden en dit resulteerde al snel in een 2-0 achterstand door Koopman. Elim zou wakker geschud moeten zijn maar het spel bleef onveranderd ondanks wijze woorden vanaf de zijlijn. Er waren meerdere kansen om te scoren maar het leek wel of ieder weer voor zichzelf bezig was. Achilles had zelf de kans om nog verder uit te lopen doordat keeper Padding bij een uittrap tegen een tegenstander aanschoot waardoor de bal voor een teamgenoot viel, maar deze wist er geen voordeel uit te halen en zo kwam Elim met de schrik vrij. Er mochten nog meerdere corners door sc Elim worden genomen maar het rendement hieruit was 0,0. Zo kabbelde de wedstrijd gezapig naar de rust toe.

VB03 2de helft Wat er in de rust is gebeurd kan uw reporter niet melden maar voordat hij goed en wel op het veld stond had Prijs de 2-1 al achter Tienkamp liggen. Wel werd in de rust Koekoek gewisseld voor Klomp, wat mogelijk het zelfvertrouwen bij de groep deed groeien. Er werd namelijk weer in het vertrouwde 4-3-3 gespeeld. Ook was het D. Doldersum, die nu vlak na rust bijna zijn kansje verzilverd zag, maar deze keer kon Tienkamp nog net op tijd ingrijpen. Een ongelukkige blessure voor Kloosterhuis binnen 10 minuten na een botsing was voor hem het einde van de wedstrijd en Kolhoop mocht deze middag ook weer zijn opwachting maken. Vervolgens schoot de mee opgekomen Boertien op de paal en aan de andere kant was Koopman deze middag dicht bij zijn 2de treffer. De vrije trap van M. Doldersum, nadat Gritter net buiten de 16 was onderuit gehaald, leverde voor Tienkamp geen problemen op. Hij bracht redding door de bal uit de rechterbovenhoek weg te stompen. Halverwege deze helft was het D. Doldersum, die via een snelle uitval de bal kreeg toegespeeld en met een fraai stiftje wist hij Tienkamp te verschalken en de gelijkmaker te noteren (2-2). Ook Prijs kreeg nog een kans door de bal bij de achterlijn uit te spelen, maar hij kon deze keer Tienkamp in de korte hoek niet verrassen. Achteraf gezien had hij hem beter terug kunnen leggen daar er 2 man vrij stonden binnen de bekende zestien. Even later was het M. Doldersum die de 2-3 voorsprong maakte na een soloactie, echter na een vrije bal was het Koopman die goed bij de les was en binnen een minuut de 3-3 scoorde. Een vrije bal voor het Achilles doel door Y. Benjamins kon slechts na richtingverandering tot corner worden gepromoveerd. De vermoeide Brokhaar werd vervolgens vervangen door zwaargewicht Folkersma. Vijf minuten voor tijd werd M. Doldersum onreglementair afgestopt en de vrije trap hieruit kwam tegen een uitgestoken hand van de Achilles-muur. Scheidsrechter Brinkkamper wees naar de stip en hieruit werd door M. Doldersum de 3-4 gescoord.

VB04Een nieuwe aanvalsgolf van sc Elim bracht weer een goal tot stand van Prijs maar assistent-scheidsrechter Hakkeling zag hier een buitenspeldoelpunt in. Dit werd subiet door de overigens goedleidende scheidsrechter overgenomen, ondanks dat ze niet altijd bovenop de spelsituaties stond. Daar Achilles de boel nog gelijk probeerde te trekken kreeg sc Elim meer ruimte om vrij uit te spelen. In de blessuretijd was het voor de vrijgelopen Gritter dan ook eenvoudig om de 3-5 binnen te tikken. Uiteindelijk was de uitclub na de rust doeltreffender dan de tegenstander en kon het met de volle winst huiswaarts keren. Hiermee deed sc Elim dan ook goede zaken voor de stand in het klassement. Het kan de komende weken weer energie bijtanken als er voor andere clubs in 4E een inhaalprogramma staat geprogrammeerd. Man of the match: W. Boertien. Opstelling: A. Padding, B. Koops, H. Benjamins, W. Boertien, M. Koops, J. Gritter, R. Koekoek (46’ H. Klomp), Y. Benjamins, J. Prijs, D. Doldersum en M. Doldersum. Wissels: S. Hoogeveen, H. Klomp, R. Stevens en B. Veld.

VB05

Pin It