Elko niuewsKv Elko wint overtuigend van koploper de Granaet ELIM -Afgelopen zaterdag stond voor de korfballers uit Elim de eerste wedstrijd na een pauze van twee weken op het programma. De Elkoërs moesten uit aantreden tegen een bekende tegenstander voor Elko, namelijk de Granaet uit Dokkum. Twee jaar geleden streden beide teams voor een kampioenschap op het veld in de derde klasse. Ditmaal nemen beide teams het tegen elkaar op in de tweede klasse van de zaalcompetitie. De Granaet heeft in het eerste deel van de competitie goede zaken gedaan en is medekoploper met Oerterp/VKC en Udiros. Elko daarentegen moet na de verloren wedstrijd van de vorige keer volop aan de bak om mee te kunnen doen met de middenmoot. In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd, toch wist Elko met een nipte voorsprong van 10-11 de rust in te gaan. De voorsprong werd in de tweede helft door de Elimmers verder uitgebouwd, waardoor Elko met twee welverdiende punten naar huis kon gaan. De eindstand werd 16-21. Klik op Lees meer voor alle Elko nieuws van deze week!

Elko startte deze wedstrijd weer met de vertrouwde basisopstelling. In de aanval begonnen: Peter Kroezen, Leroy Otten, Alien Veld en Nienke Veld. In de verdediging begonnen: Hendri Kerssies, Michel Otten, Margreet Koster en Birgit Strijker. Elko begon goed aan de wedstrijd doordat Leroy Otten meteen een vrije worp benutte. Vanaf het begin was het duidelijk dat Elko van dergelijke momenten gebruik moest maken, omdat de tegenstander de gehele wedstrijd fysiek korfbalde. De Granaet wist ook een doelpunt te maken door een korte kans te scoren. Hendri Kerssies wist vervolgens voor de kant van Elko tweemaal van afstand te scoren door goed opgezette aanvallen van zijn vak. Hier had een heer aan de kant van de Granaet een antwoord op door eveneens een afstandsschot te benutten. Ook Peter Kroezen liet zien goed in de wedstrijd te zitten en scoorde een goede uitgespeelde korte kans. Hierna liet de Granaet van zich zien door driemaal op rij de scoren en kwam daardoor op een voorsprong van 5-4, maar Elko liet zich niet van de wijs brengen. Peter Kroezen scoorde op een zeer fraaie manier een doorloopbal. Elko nam vervolgens de gehele eerste helft de voorsprong, hoewel de Granaet dichtbij bleef. Bij een stand van 10-11 konden de Elkoërs de kleedkamer opzoeken. In de rust gaf trainer/coach Bert Snijder aan dat hij zeker tevreden was, maar er moest met meer gretigheid worden gespeeld. Verdedigend ging het prima en ook aanvallend stond het goed, maar hij miste wat pit. Hoewel het eerste doelpunt van de Granaet kwam, waren het de Elkoërs die sterker uit de kleedkamer kwamen. De Elimmers leken goed geluisterd te hebben naar de adviezen van de coach. Elko liet meer gretigheid zien en scoorde maar liefst vijf keer achter elkaar, waaronder tweemaal een strafworp. De Graneat probeerde de achterstand te verkleinen, maar dit lukte hen niet, want telkens als zij scoorden, scoorden de Elkoërs ook. Toen de stand 14-20 was en er nog een paar minuten te spelen waren, konden de Elkoërs deze wedstrijd niet meer uit handen geven. Door langere aanvallen te spelen, wist Elko de wedstrijd uit te spelen met een stand van 16-21. De scores kwamen deze week van: Leroy Otten (6x), Peter Kroezen (5x), Hendri Kerssies (5x), Michel Otten (3x), Alien Veld (1x) en Birgit Strijker (1x). Volgende week speelt Elko opnieuw tegen een koploper. Ditmaal komt Oerterp/VKC uit Ureterp op bezoek in sporthal de Brug. Deze wedstrijd zal om 15.30 beginnen te Elim. Aanvangstijd Elko 1 is zaterdag 14.00 uur!

Elko niuewsElko 2 vergeet goals te maken ELIM - Elko 2 moest het deze week opnemen tegen Drachten/vd Wiel en wist ook dat deze wedstrijd een belangrijke wedstrijd was zo na de oliebollen vakantie. Elko begon in de aanval met Willard Zwartscholten , Patrick Schraa, Mila Wachtmeester en Pascalle Schraa en in de verdediging startten Jeroen Smit, Stef Zwartscholten, Sharon de Jonge en Fabienn Morsink. Elko wist dat het niet makkelijk ging worden deze zaterdag want het moest aantreden tegen een team dat 20 jaar meer ervaring had dan het team uit Elim Elko begon redelijk sterk met veel combinaties en veel kansen. Maar de scores werden voornamelijk gemaakt door het team uit Drachten. Er werd niet vaak gescoord en zo zorgden de teams ervoor dat de ruststand 6-3 in het voordeel van Drachten op het scorebord stond. In de rust werd tegen het jonge team gezegd dat er nog meer gespeeld moest worden en dat de korfspelers niet te lang onder de paal moesten blijven staan. Na rust was het team uit Elim erop gebrand om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar de mooie acties die door elko werd gemaakt kwamen geen doelpunten uit terwijl Drachten na rust wel het verschil kon maken en resulteerde dit in een uitslag van 14-5 de scores in deze wedstrijd werden gemaakt door Patrick Schraa en Sharon de Jonge beide 2 en Willard Zwartscholten 1. Volgende week treedt elko aan tegen oerterp en hoopt dan wel de punten binnen te harken.

Pin It