Angelslo - Niet iedereen had er vertrouwen in dat sc Elim nog een ronde verder zou komen. Maar de trouwe supportersschare wist gisteravond toch weer in grote getale de weg te vinden naar de sporthal in Angelslo. Voor dit meegereisde publiek was het een avond vol van spanning, sensatie en tot slot een grote verassing. Wat niemand had verwacht, kwam voor het eerst in de geschiedenis uit voor sportclub Elim, een finaleplaats in het grote PWZ toernooi. Men werd ongeslagen winnaar in de poule, die vooraf als de loodzwaarste was bestempeld. Met verfrissende aanvallen en veel geduld en een keeper die in betere vorm was dan de vorige wedstrijden, werden alle concurrenten één voor één uitgeschakeld. De 1ste wedstrijd tegen de Emmen amateurs werd gelijk de druk naar voren opgezocht en zo was het ook mogelijk dat Gritter binnen 3 minuten de 1-0 scoorde op aangeven van M. Doldersum. Zo waren er ook even later kansen voor Prijs en ging de bal van M. Doldersum er via onderkant lat weer uit. Na 10 minuten was er een overtal voor Emmen maar keeper Padding had vanavond zijn beste vorm uit de kast gehaald. Hij behoedde sc Elim voor de gelijkmaker. Prijs wist vervolgens alleen voor de keeper niet te scoren. Maar ook Emmen deed iets terug maar deze keer bracht de paal redding. Aan de andere kant deed Gritter nog iets terug door een afstandsschot maar deze zag de Emmer goalie tijdig aankomen. Uit de volgende corner werd er gescoord door Benjamins. Hij haalde verwoestend uit door in de korte hoek de keeper te verrassen. Zo werd de eindstand op 2-0 bepaald.

CVB01

Inmiddels was Beilen 2 keer verslagen en niet meer echt een grote concurrent toen Elim aan haar 2de wedstrijd begon. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen torenhoge favoriet Nieuw Buinen. Deze wilde natuurlijk hun 2de wedstrijd ook zo snel mogelijk winnen zodat vervolg aan het toernooi verzekerd was. Zij gaven dus ook veel druk op de Elim verdediging maar deze wist dat te doorstaan. De eerste 2 kansen waren voor de gebroeders Doldersum, maar in beide gevallen zonder resultaat. Maar ook een corner van Nieuw Buinen ging in rook op. Prijs wist met een soloactie een tegenstander te poorten maar zijn schot ging vervolgens naast. Ook de lob van M. Doldersum viel vervolgens op het dak van de goal. De volgende combinatie tussen eerder genoemde Prijs en Doldersum leverde een fraaie 0-1 voorsprong op. Bij de volgend corner had M. Doldersum weer een hakbal in gedachten zoals hij die in de kwartfinale ook had laten zien, echter was deze keer de uitvoering wat minder. In de 20ste minuut schiet Prijs mis waar M. Doldersum beter zelf misschien de afronding had kunnen doen. Zo waren er nog wat kansjes voor beide partijen maar het scorebord gaf een 0-1 eindstand aan. Weer 3 punten in de pocket. Het gelijke spel in de wedstrijd tussen Hoogeveen (zon) en Emmen was een meevaller voor sc Elim omdat zo weer een van de directe concurrenten een misstap had begaan. De wedstrijd tegen Beilen was er eentje van met name fysiek spel wat veelvuldig door de scheidsrechters werd toegestaan. Zo kopte D. Doldersum zijn eerste bal contact naast. En schoot Beilen aan de andere kant hard over. Aansluitend was het M. Doldersum die 2 kansen niet wist te benutten.

CVB02Maar na 10 minuten spelen was het wel raak voor Prijs, nadat eerst M. Doldersum ten val was gebracht lieten de scheidsrechters doorspelen (0-1). De ingewisselde Klomp schoot na een goeie combinatie met M. Doldersum net naast. Na 17 minuten moest Benjamins op het strafbankje gaan zitten. Deze ondertal situatie wist Beilen niet te benutten. Ruim voor tijd scoorde Gritter de 2-0 door alleen voor de keeper na een uitbraak niet te missen. Elim stond zo na 3 wedstrijden spelen met 9 punten op de gedroomde koppositie. De 2 wedstrijden tussendoor werden door Nieuw Buinen en Emmen gewonnen. Door deze uitslagen had Elim voldoende aan een gelijk spel om de winnaar in poule A te worden. In het begin van deze wedstrijd bleek dat Hoogeveen zijn keeper Benjamins had vervangen door Borgman. Blauw-wit tegen rood-wit is altijd een wedstrijd waar pit in zit. Zo schoot M. Doldersum uit een corner over en moest Padding met uitgestrekt been redding brengen op een inzet van Hartman. Het volgende harde schot van M. Doldersum werd door de keeper geblokt en aan de overkant deed Padding hetzelfde kunstje. De aanval hierna bracht D. Doldersum geen geluk. Maar Prijs was diegene die de scoorde opende na een assist van Mike Doldersum. Met een droog hard schot liet hij de 1-0 op het scorebord verschijnen. Vervolgens voerde Hoogeveen de druk op en moest Super Lexi meerdere keren redding brengen. Hij had vervolgens wat moeite met zijn uitgooien want meerdere keren zat het plafond te laag. Misschien tijd om het plafond te verhogen of naar een andere sporthal uit te kijken. Na 17 minuten spelen was het Hartman, die Hoogeveen weer terug bracht in de strijd. Zijn draaiend schot was onthoudbaar voor de Elim goalie (1-1). Hij was het ook die Hoogeveen aan de hand nam maar de pressie werd goed weerstaan door de verdedigers Doldersum en Benjamins. Het was Prijs die dacht dat hij de 2-1 scoorde maar zijn goal werd afgekeurd omdat halverwege de bal het plafond geraakt zou hebben. Maar even later was het Benjamins, die na goed combinatiespel de genadeklap uitdeelde in de laatste minuut van de wedstrijd (2-1). Padding moest nog een keer de gelijkmaker voorkomen en Prijs schoot nog eens naast, maar dit mocht de Elim fans niet meer deren omdat hun cluppie de finale had bereikt na 4 overwinningen op rij. Op zaterdag 6 januari zal blijken wat al deze vechtlust waard is geweest en of Elim mogelijk hoge ogen zal gooien naar de titel van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi.

CVB03

Pin It