P1020859Elim – Of het nu de tijd van het jaar is, is niet met zekerheid te zeggen maar de afsluiting van dit voetbaljaar zal sc Elim niet snel vergeten. Er werd namelijk een bijzonder grote score bereikt tegen één van de ploegen onderuit de kelder van de 4de klasse E. Het was deze keer v.v. Sweel wat met knikkende knieën op bezoek kwam. Het verscheen niet compleet aan de aftrap omdat in de warming up de keeper geblesseerd uitviel. Gevolg was dat veldspeler de Groot zijn positie in moest nemen. Na 2 minuten spelen begin hij dan ook al de eerste fout en gooide de bal zo maar in de voeten van M. Doldersum. Hij wist hier nog niet uit te scoren maar haalde er wel de eerste corner uit, waarvan er in deze helft nog velen zouden volgen. Uit deze corner volgende een hele serie van corners, maar de bal wilde maar niet over de doellijn. Uiteindelijk lukt het wel want een assist van Mike belandde op het hoofd van zijn broer Daymen die hem er in een achterwaartse beweging inkopte (1-0). Vanaf de aftrap zocht Sweel de aanval op en de bal kwam bij T. ter Avest terecht. Deze werd op een onnodige manier door keeper Padding buiten de zestien tegen de grond geschoffeld. Redenen genoeg voor scheidsrechter ter Wal uit Lemmer om hem het 1ste geel te tonen. Het was Vugteveen, die bij de 2de paal de kans kreeg om de gelijkmaker te scoren, maar zijn schot ging naast uit de vrije trap van R. ter Avest. Prijs deed wat terug aan de andere kant maar zijn harde schot werd geblokt door aanvoerder Lanting. Bij een aanval van Sweel moest M. Koops de bal van de doellijn halen en zo bleef Elim toch op voorsprong staan.

P1020858Na 10 minuten spelen mocht Elim weer meerdere corners nemen maar het rendement hieruit is erg laag te noemen want weer werd er niet gescoord. Na ruim een kwartier spelen was het M. Doldersum die in het centrum in de voet werd aangespeeld. In de draai hieruit scoorde hij een fraaie 2-0, net onderkantje lat. Een aanval van Sweel werd door de Elim verdediging onreglementair onderbroken en de vrije trap hieruit van ter Avest werd door Seubers naast gekopt. Na een half uur spelen deed Elim een snelle uitval en kwam Prijs in balbezit. Hij liep zich vast in de Sweel verdediging maar zag dat de mee opgekomen Benjamins vrij stond en deze had de bal voor het inschieten (3-0). Ook de 4-0 van Mike Doldersum lag er gauw in uit een snelle spelhervatting van Koekoek.

Maar ook Sweel kreeg nog een kansje want Huitema kopte weer net naast. Vlak voor tijd kreeg Prijs nog een opgelegde kans maar alleen voor de keeper schoot hij te zwak in en kon de Groot de bal keren. Uit de volgende corner was het wel raak want verdediger Veld schoot de bal vanuit een scrimmage van dichtbij binnen (5-0). De 6-0 kwam deze middag op naam van Prijs omdat die met een fraai stiftbal de keeper wist te verschalken. Vlak voor de thee was het D. Doldersum die met een fraaie solo actie de bal diagonaal achter keeper de Groot wist te leggen (7-0). Zo stond er met rust een zevenklapper op de teller en kon er genipt worden aan de warme chocomelk of koffie. Na de rust was het geenszins Elim wat bij de pakken neer ging zitten. Kennelijk hadden ze de opdracht gekregen om weer de dubbele cijfers te behalen wat goed voor het doelsaldo zou zijn. Na 2 minuten spelen was het Gritter, die een vrije trap mocht nemen maar zijn bal vloog rakelings over. De eerste corner voor Sweel was in deze helft meteen raak. De bal draaide sterk bij de 1ste paal naar binnen en dat was iets waar keeper Padding geen rekening mee had gehouden. Hij zat behoorlijk mis en voor de voeten van de ingevallen Askes was dat een makkie (7-1). Ook de rappe spits Lubowa was onder de rust ingebracht. Het was even schrikken voor Elim maar aan de andere kant werd ook al snel weer gescoord.

181202 2De rappe D. Doldersum werd binnen de 16 meter neergehaald en voor de goed leidende scheidsrechter v.d. Wal voldoende om naar de stip te wijzen. Zijn broer Mike wist hier wel raad mee en tekende zo voor zijn 3de treffer (8-1). Na een uur spelen werd B. Koops in buitenspel positie teruggefloten wat nog al wat frustratie opriep bij de Sweel spelers. Kritiek op de leiding leverde daarom aanvoerder Lanting deze middag de gele kaart op. En Koops ging er snel met de vrije trap vandoor en bereikte M. Doldersum. Die hoef je niet zo’n buitenkansje te geven en ineens lag daar de 9-1 achter de Groot. Trainer Benjamins wisselde in de 65’ minuut zijn gehele achterhoede in voor verse bankzitters. Zo mochten dus Gruppen, Hoogeveen en Klomp hun opwachting maken. Klomp was direct bij de volgende goal betrokken. Na een fraaie assist op Prijs wist deze af te ronden met de 10-1 door de bal in de korte hoek te schieten, daar waar iedereen dacht dat hij hem zou voorgeven. De 11-1 kwam op naam van Klomp zelf door als een dolle door de Sweeler defensie te draaien en de bal listig binnen te schieten. Het was Huitema, die nog iets terugdeed maar zijn bal raakte slechts de binnenkant paal en sprong weer het veld in. Prijs maakte tussendoor nog even de 12-1 vlak voor tijd op aangeven van B. Koops. In de 80’ minuut mocht Elim haar 1ste corner in deze helft nemen. Aan het einde waren het de invallers Gruppen en Klomp, die beiden nog een keer scoorden en zo de eindstand van 14-1 op papier kwam. Met afsluiting van een dubbele zevenklapper dit jaar nam sc Elim de koppositie van Achilles over. Die zal de inhaalwedstrijd tegen Borger moeten winnen om er weer boven te komen. Met deze stand mag Elim zich “Herbstmeister 2017” noemen. Man of the match: Het hele team. Opstelling: A. Padding, B. Veld (65’ H. Klomp), W. Boertien (65’ M. Gruppen), Y. Benjamins, B. Koops, M. Koops (65’ S. Hoogeveen), J. Gritter, R. Koekoek, D. Doldersum, M. Doldersum, en J. Prijs. Wissels: H. Klomp, M. Gruppen. S. Hoogeveen, R. Stevens en R. Smit.

181203

SC ELim groet

Pin It